Infertilitatea este o problemă din ce în ce mai răspândită. Nu este nimic mai dureros pentru o femeie care își dorește un copil să nu poată rămâne însărcinată. Această problemă poate fi rezolvată prin alimentație.
Ce alimente să consumi în perioada menstruației
Menstruația este o perioadă optimă să îți amintești să consumi alimente bogate în fier. Evită mâncarea de la fast-food. Aceasta este de fapt hrană emoțională din pricina dispoziției fluctuante. Poți consuma de poftă, dacă vrei să dai corpului tău alimentație potrivită pentru a concepe un copil.
Consumă din plin: carne roșie, ficat, fasole boabe, peste, legume cu frunze verzi și semințe. Multe din acestea sunt bogate în fier, proteine sau ambele și acest lucru este important dacă sângerezi abundent sau ai endometrioză. Iar unele din ele (că peștele, semințele și legumele cu frunze verzi) au proprietăți antiinflamatoare, care combat crampele și balonarile menstruației. Alt sfat: mănâncă mult ardei gras, roșii, broccoli, kiwi, citrice și alte alimente bogate în vitamina C.
Aceasta ajută corpul să absoarbă fierul din fasolea boabe, cereale și semințe.
Stai departe de: mâncare rece (dacă ciclul este abundent, cu cheaguri și dureros) și alcool, cofeină și mâncare condimentată, toate accelerează sângerarea abundentă și scad șansele de a avea un copil.
Consumă din plin alimente care susțin dezvoltarea foliculului, cum ar fi nucile, semințele, legumele verzi, ouăle și peștele.
Stai departe de alcool pentru că afectează balanța hormonală. În egală măsură, deshidratează și pierderea de apă din corp din cauza alcoolului poate face mucusul cervical prea gros.
Consumă din plin mâncăruri calde precum supe și ciorbe. Stai departe de mâncare rece sau crudități, înghețată, iaurt rece sau înghețat. Faza luteală începe după ovulație; lungimea acestei faze este cea mai constantă, cu o durată medie de 14 zile la femeia care nu este gravidă și se sfârșește cu ziua 1 a următoarei menstruații.
Așa cum se vede, un rol important în alimentația femeii care dorește să rămână gravidă o joacă alimentația alcalină. Acesta este un alt beneficiu al dietei alcaline, alături de cel al energizarii corpului, detoxifierii și eliminării kilogramelor în exces.
Sursa: sfatulparintilor.ro
Capitala va avea în 2024 un nou spital de Urgenţă! 37 de săli de operaţie, 60 de linii de gardă, o maternitate, două hel... Alertă în toată țara! ROMÂNIA cere ajutorul țărilor din NATO ȘI UE! Anunțul cutremurător făcut în această dimineață!...