Live acumiUmor
Prime Time 20:30iUmor

E oficial! Coronavirusul atacă în mod grav inima, nu doar plămânii. Cum arată organismul unui pacient tratat de Covid-19

Coronavirusul nu este doar o boală respiratorie. Un studiu global arată că peste jumătate dintre pacienţi au suferit şi probleme cardiace. Electrocardiogramele realizate arată că, în 55% dintre cazuri, inima a început să pompeze sânge mai greu sau au existat alte anomalii.

Coronavirusul atacă în mod grav inima, nu doar plămânii

La 13% dintre pacienţi tulburările inimii au fost severe şi au crescut riscul de deces sau al apariţiei unei boli permanente.

Virusul formează cheaguri de sânge care se depun pe organe

Cercetarea, care a adunat date de la peste 1.200 de pacienţi din 69 de ţări, întăreşte îngrijorarea specialiştilor că acest virus poate afecta organismul uman pe lungă durată. În cele mai multe din cazuri, virusul formează cheaguri de sânge care afectează plămânii, ficatul sau alte organe vitale.

Citește și:

O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor

13 milioane de oameni infectați cu Covid-19 în întreaga lume

Coronavirusul a infectat peste 13 milioane de oameni la nivel global, dintre care mai mult de un milion au fost raportaţi în ultimele cinci zile. Pusă în faţa acestui bilanţ negru, Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere măsuri stricte pentru a fi încetinită răspândirea.

Citește și:

Previziune înspăimântătoare, de la ONU! Ce ar putea urma după pandemia de coronavirus. „130.000.000 de oameni ar putea fi afectați!”

În Statele Unite, Casa Albă continuă însă războiul cu experţii medicali. Epidemiologul şef Anthony Fauci este acuzat de consilierii lui Trump că ar fi făcut o serie de greşeli în gestionarea crizei. Fauci susţine că numărul de cazuri este mai important ca rata mortalităţii când vine vorba de redeschiderea economiei.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro