Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Cum trebuie să urmăm corect o cură de slăbire pentru rezultate optime?

Prima greșeală pe care o facem atunci când începem o nouă dietă este faptul că ne grăbim să culegem roadele într-un timp foarte scurt. Este important să respecți programul de mese și să nu aștepți să ți se facă foarte foame, deoarece atunci îți va fi greu să reziști tentațiilor culinare.

cură de slăbire pentru rezultate optime

Medicul nutriționist, Ruxandra Pleșa, ne oferă câteva sfaturi utile pentru atunci când ne dorim să începem o dietă de slăbire și nu știm cum să procedăm să nu cumulăm la loc kilogramele pierdute.

Înainte de a începe o dietă pentru slăbit, trebuie să ținem cont și de alți factori care influențează pofta de mâncare, sau din cauza cărora nu putem pierde kilogramele necesare, indiferent de diata corectă alimentar. Unul dintre acești factori este somnul insuficient. Dacă dormim prea puțin, hormonii de stres vor fi la nivele crescute și acest lucru ne va împiedica să pierdem în greutate.

Este necesar să se știe că avem nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte, pentru un echilibru hormonal!

Alți factori tot pe bază de stres, sunt perioadele dificile emoțional prin care trecem uneori, dar și glanda tiroidă hipoactivă, cu o funcție încetinită.

Înainte de a începe o dietă de slăbire ar trebui să ne facem un control medical cu un set de analize complet.

Citește și: Ce alimentele putem consuma pentru a ne spori starea de bine

După ce am rezolvat cu analizele și controlul la medic, pe baza rezultatelor n-ar fi rău să consultăm un specialist în nutriție care să ne facă o listă cu alimentele la care să renunțăm și cu cele pe care ar trebui să le consumăm. Trebuie să legăm programul de dietă cu cel de mișcare, pentru că și aceasta are un rol important în pierderea kilogramelor.

Important este să avem 3 mese fixe, să fim foarte conștienți de ce anume mâncăm și să știm și câte calorii cheltuim la sală, pentru că și acolo ne putem înșela, aparatele neprezentând de multe ori realitatea

Mesele târzii și săritul peste micul dejun și mâncatul compensator la prânz sunt factori care nu ajută la pierderea kilogramelor, dimpotrivă.

Citește și: Care este regula gustărilor dintre mese și ce poți servi pentru a-ți menține forma fizică și sănătatea?

Chiar dacă se mai spune că se poate sări peste micul dejun, organismul se înfometează și la prânz va recupera.

Nici gustările dintre mese, ronțăielile, sucurile sau cafelele servite în mod excesiv nu sunt recomandate în dietele de slăbire.

Foarte important! Dietele hipocalorice, sub 1000 de calorii pot reduce masa musculară, dar pe termen lung ne păcălesc și exact când depășim puțin proporțiile de mâncare, atunci organismul asimilează și începem din nou să cumulăm kilograme, într-un ritm ceva mai alert decât în cel care le-am pierdut.

Pentru mai multe detalii despre Cum trebuie să urmăm corect o cură de slăbire pentru rezultate optime, accesați și materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

Recomandari