Antena Căutare

Curele de slabire repetate pot afecta sanatatea

Toti ne dorim o silueta perfecta si suntem dispusi la multe sacrificii pentru a o obtine. Cu toate acestea, nutritionistii spun ca dietele restrictive si interminabile fac mai mult rau decat bine

Toamna este un anotimp favorabil pentru a incepe o cura de slabire. Perioada concediilor s-a incheiat, iar excesele alimentare din timpul verii si-au lasat cu singuranta, mai mult sau mai putin, amprenta asupra siluetei tale.

Majoritatea persoanelor incep cu o dieta stricta, insa dupa cateva saptamani de infometare sau consumarea unor mancaruri deloc gustoase ajung sa renunte, dand gres inca o data. Adevarul este ca dietele sunt problema principala, si nu persoanele care le incearca.

Doua kilograme pe luna - pierderea in greutate recomandata

In loc sa imbunatateasca sanatatea, curele de slabire sunt adesea ineficiente si contraproductive. Putini sunt cei care reusesc sa-si mentina greutatea nou-dobandita, majoritatea acumuland rapid kilogramele pierdute. In plus, de cele mai multe ori dietele promoveaza obiceiuri alimentare nesanatoase, eliminand alimente hranitoare. Urmate pe termen lung, acestea afecteaza rinichii, incarca intestinele, solicita ficatul si pot duce la anemii.

Dietele nesanatoase si nesupravegheate duc la depresie

Excluderea produselor cu zahar sau a fainoaselor creeaza probleme la nivelul creierului, ceea ce duce la aparitia depresiilor si a starii generale proaste. Desi sunt de multe ori ignorate, netratate depresiile se pot transforma ulterior intr-o boala de memorie. Nu orice stare proasta reprezinta o depresie. Mergi la un specialist daca observi urmatoarele simptome, in mod regulat, timp de doua saptamani:

plangi des si fara motiv
iti pierzi interesul pentru lucruri care inainte iti placeau
te simti trist si fara chef de viata
ai insomnii sau dormi mult fara sa te simti mai odihnita
esti obosit si lipsit de putere tot timpul
te simti agitat, iritat, te enervezi usor
nu te poti concentra, nu poti lua decizii

Depresia se trateaza prin psihoterapie si medicamente, dar este important sa ai grija de tine, sa faci miscare si sa ai un stil de viata sanatos.

Pastilele de slabit nu sunt o solutie

Multe persoane, in special femei, iau medicamente de sinteza pentru a slabi. Acestea au ca efect suprimarea poftei de mancare, actionand ca un laxativ. Trebuie retinut insa ca folosirea in permanenta a acestor medicamente creeaza dependenta si perturba metabolismul apei si al sarurilor din organism, provocand edeme, depresii, tulburari psihice si de ritm cardiac, rinichii fiind si ei afectati.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: amihungry.com

Ai grija la ce lentile de contact folosesti! Iti pot afecta vederea pe termen lung... Propunerea de dezincriminare a posesiei de heroina a starnit tensiuni in Parlamentul britanic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x