Dieta disociată este apreciată de foarte multe persoane, tocmai pentru că se pot consuma mai multe categorii de alimente, iar rezultatele sunt vizbile destul de rapid.
Ce este dieta disociată și de câte feluri?
Dieta disociată funcționează după principii clare, astfel încât numărul de kilograme nedorite să se reducă semnificativ și totodată să preîntâmpine reapariția lor (după terminarea dietei).
- Dietă disociată în funcție de zile- este cea mai cunoscută abordare care presupune consumul unei singure grupe de alimente într-o singură zi (ziua lactatelor, ziua fructelor, ziua legumelor, etc).
- Dietă disociată în funcție de mese-o variantă echilibrată în care corpul primește toți nutrienții, vitaminele și mineralele de care are nevoie (mic dejun- fructe, prânz- carne, cină- legume).
- Dietă discociata pe mai multe perioade-o singură grupă de alimente, care trebuie să se consume la anumite intervale specifice.
Dieta disociată - alimente permise și interzise
Dieta disociată: alimente interzise
- alcoolul;
- sucurile carbogazoase;
- zahărul;
- prăjeli
- produse de patiserie
Dieta disociată: alimente permise
- pui, curcan, peşte. Se gătesc la abur, la cuptor sau la grătar, nu se adăugă condimente.
- legume de orice fel, dar consumate crude, gătite la abur sau la cuptor, fără ulei şi condimente.
- lactate, de preferat slabe în grăsimi – iaurt, lapte, brânză de vaci, telemea, specialităţi din brânză.
- toate fructele sunt permise, dar evită citricele, deoarece pot cauza hiperaciditate şi balonare; fructele trebuie consumate crude, nu ai voie să adaugi zahăr sau siropuri.
- cereale: utile pentru tranzitul intestinal datorită aportului de fibre, cerealele sunt permise în orice prezentare: paste integrale, orez integral, tărâţe de ovăz etc.
- ouă, fierte tari.
Dieta disociată, meniu pe mese:
Această dietă rapidă poate fi urmată de orice persoană cu probleme de greutate, dar fără afecţiuni medicale.
Dieta disociată- Luni
Bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, câte un pahar cu apa călduță cu 1 linguriță de miere și 3 linguri de suc de lămâie. Mănâncă orice fructe dorești, până te saturi.
Dieta disociată- Marți
Mănâncă legume. Salate, legume la grătar, la aburi sau crude, însă nu le găti în ulei și nu le mânca alături de carne sau alte preparate.
Dieta disociată- Miercuri
Combină dietele din primele două zile. Mănâncă și fructe și legume, bea cel puțin doi litri de apa și fă mișcare timp de o oră, chiar dacă acest lucru înseamnă o plimbare, curățenie în casă, urcatul scărilor.
Dieta disociată - Joi
Mănâncă două-trei banane, și supă cremă de legume pe săturate, dar fără ulei și fără smântâna. Bea doi litri de apa cel puțin și fă mișcare o oră.
Dieta disociată- Vineri
Dimineață mănâncă cereale simple iaurt dietetic. Poți alege fulgi de ovăz, pentru că sunt plini de nutrienți și îți dau energie pentru întreagă zi. La prânz, mănâncă un bol cu supă cremă de legume. Seară, consumă două banane și bea un suc proaspăt de portocale.
Dieta disociată- Sâmbătă
Mănâncă orez fiert cu legume, un bol cu supă cremă și un pahar cu lapte bătut. Între meșe, poți mânca morcovi cruzi, întrucât sunt plini de vitamine. Nu uită să bei multă apa. Fă mișcare timp de o oră, la sală, acasă sau în aer liber.
Dieta disociată- Duminică
Poți mânca legume la grătar, fără ulei, orez fiert, supă și iaurt. De asemenea, duminică te poți "răsfață" cu migdale, alune și nuci. Atenție, acestea trebuie să fie crude, în niciun caz prăjite în ulei și sărate.
Citește și: Dieta metabolică de 13 zile. Slăbești peste 7 kilograme și reglezi tranzitul intestinal
România șocantă! „Bună ziua, am cancer și aș dori să mă angajez”! Ce răspuns a primit bolnavul...