1. Cascatul
Multi oameni casca dupa cateva minute de la inceputul exercitiilor fizice. Desi pana acum cercetatorii nu au aflat exact care e motivul, cascatul ar putea fi un mod al organismului de a face fata schimbarilor de activitate. Astfel, cascatul poate fi un indicator al faptului ca organismul incearca sa se adapteze la modificarile ce tin de respiratie si de dilatarea vaselor de sange (aparute atunci cand faci efort).
Specialistii citati de MSN recomanda ca, in cazul unui cascat excesiv, sa se consulte medicul. Reprizele indelungate de cascat pot fi un semn ca tensiunea arteriala nu este in limitele normale.
2. Gaze intestinale
Persoanele care fac multe exercitii fizice ce implica muschii abdominali au avut de multe ori surpriza acumularii de gaze intestinale. Cel mai frecvent acest lucru se intampla in cazul yoghinilor. Sfatul medicilor in acest caz este de a se evita lactatele, fasolea, broccoli inainte de a face sport.
3. Rinoree
Sportul actioneaza asupra sistemului nervos care controleaza nivelul secretiilor din corp. De aceea, multe persoane se plang ca incepe sa le curga nasul in timpul exercitiilor fizice. In cazul in care exercitiile fizice se efectueaza afara, secretiile nazale se pot declansa si din cauza polenului (daca e vara), a temperaturii sau a umiditatii (daca temperatura e scazuta).
4. Orgasm
Visul oricarei femei este de a avea un abdomen plat si tonifiat. Motiv pentru care executa sute si sute de exercitii. Dar in timpul acestor exercitii multe femei afirma ca au... orgasm. Mai ales cand lucreaza intensiv.
5. Pocnituri in urechi
In general, problema pocniturilor in urechi apare in momentul in care organismul incearca sa mentina o presiune egala intre aerul din afara si cel din urechea mijlocie. Daca efortul depus este foarte mare, sportivii se plang de pocnituri in urechi. Pentru a scapa de aceste zgomote, sportivul trebuie sa inghita in sec, sa caste zdravan sau sa bea multa apa.
6. Arsuri la stomac
Senzatia de arsura la stomac apare mai ales in cazul joggingului si al exercitiilor abdominale, deoarece miscarile respective imping continutul stomacului catre esofag. Pentru a evita aceste senzatii, ar trebui ca exercitiile fizice sa se faca la cel putin doua ore dupa masa. De asemenea, lactatele nu trebuie incluse in dieta zilnica. Daca tineti seama de aceste masuri si senzatia de arsuri persista, mergeti la medic.
7. Crampe musculare
Rolul exercitiilor fizice este de a scapa de kilogramele nedorite sau pur si simplu de a tonifia organismul. Insa in timpul exercitiilor fizice se elimina apa prin transpiratie, astfel nivelul potasiului scade considerabil. In consecinta, se pot produce crampe musculare. Situatia se remediaza simplu, mancand o banana. De asemenea, este indicat sa bem aproximativ 250 de mililitri de apa la fiecare 15-20 de minute, in timpul antrenamentelor.
8. Dureri de cap
In timpul, dar mai ales dupa exercitiile fi¬zice, multi tineri se plang de dureri de cap. Motivul acestor stari este efortul fizic care produce dilatarea vaselor de sange din creier. Durerea trece daca sportivii se incalzesc foarte bine inainte de antrenamente si daca respira corect in timpul exercitiilor. Un alt sfat pe care il dau specialistii de la MSN este ca exercitiile sa nu se efectueze la temperaturi ridicate.
9. Incontinenta urinara
Pierderea necontrolata de urina este mai frecventa la femeile in varsta. Totusi, in timpul exercitiilor intense, ce presupun efort fizic foarte mare, numerosi sportivi de performanta trec prin astfel de episoade.
Pentru a combate incontinenta urinara sunt indicate exercitii Kegel, ce intaresc muschii pelvieni.
Citeste si Jurnalul National
Sursa foto: cleancuisineandmore.com
VIDEO! Ai grija la simptomele degeraturilor... Mii de cazuri de viroze respiratorii, inregistrate zilnic in toata tara...