Acesta actioneaza fizic asupra stomacului, transformandu-l intr-un organ bicameral.
Obezitatea este o boala si trebuie tratata ca atare
Beneficiile pot fi remarcabile atat timp cat sunt respectate indicatiile medicului, iar procedura este asociata cu exercitii fizice in perioada post-operatorie. Intr-o perioada de doi-trei ani, majoritatea pacientilor reusesc sa scada sub indicele mediu corporal la 30 si sa mentina acest rezultat. Indicele corporal se calculeaza foarte usor, impartind greutatea in kilograme la inaltimea ta in metri la patrat.
„Orice operatie de chirurgie a obezitatii este precedata de o discutie amanuntita intre medic si pacient, care asigura informarea corecta si completa a acestuia din urma. Cheia pentru rezultatele dorite sta in colaborarea dintre cei doi parteneri ai actului chirurgical", declara dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generala, cel care a facut prima interventie de acest gen in cadrul spitalului Arcul de Triumf al Centrului Medical Unirea.
Medicii spun ca persoanele care abordeaza aceasta metoda trebuie sa aiba un indice mediu corporal sub 60, sa fie dispuse sa accepte dieta impusa de medic, sa poata pastra o colaborare continua cu acesta si sa nu sufere de atacuri de bulimie sau hiperfagie. Ameliorarea starii pacientului nu se inregistreaza doar la nivelul greutatii, ci si in ceea ce priveste afectiunile cauzate de obezitate: hipertensiune arteriala, infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet zaharat.
Foto: www.guardian.co.uk