Inelul gastric - cea mai buna solutie impotriva obezitatii

Copiii si adolescentii, cei mai fideli clienti ai restaurantelor de tip fast-food, aduc Romania pe locul 5 in Europa in materie de obezitate

Centrul Medical Unirea


Acesta actioneaza fizic asupra stomacului, transformandu-l intr-un organ bicameral.

Obezitatea este o boala si trebuie tratata ca atare

Beneficiile pot fi remarcabile atat timp cat sunt respectate indicatiile medicului, iar procedura este asociata cu exercitii fizice in perioada post-operatorie. Intr-o perioada de doi-trei ani, majoritatea pacientilor reusesc sa scada sub indicele mediu corporal la 30 si sa mentina acest rezultat. Indicele corporal se calculeaza foarte usor, impartind greutatea in kilograme la inaltimea ta in metri la patrat.

„Orice operatie de chirurgie a obezitatii este precedata de o discutie amanuntita intre medic si pacient, care asigura informarea corecta si completa a acestuia din urma. Cheia pentru rezultatele dorite sta in colaborarea dintre cei doi parteneri ai actului chirurgical", declara dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generala, cel care a facut prima interventie de acest gen in cadrul spitalului Arcul de Triumf al Centrului Medical Unirea.

Medicii spun ca persoanele care abordeaza aceasta metoda trebuie sa aiba un indice mediu corporal sub 60, sa fie dispuse sa accepte dieta impusa de medic, sa poata pastra o colaborare continua cu acesta si sa nu sufere de atacuri de bulimie sau hiperfagie. Ameliorarea starii pacientului nu se inregistreaza doar la nivelul greutatii, ci si in ceea ce priveste afectiunile cauzate de obezitate: hipertensiune arteriala, infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet zaharat.

Foto: www.guardian.co.uk

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri