Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Infecția cu noul coronavirus, indicată de un simptom ignorat de medici. Mergi urgent la doctor dacă te confrunți cu aceste probleme!

Oamenii de știință care au studiat coronavirusul susțin că cel mai frecvent simptom nu este legat de sistemul respirator, ci prezintă probleme gastro-intestinale. 

Infecția cu noul coronavirus, depistată de un simptom ignorat de medici. Mergi urgent la medic dacă te confrunți cu aceste probleme!

Potrivit unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii, bolnavii de coronavirus se confruntau cu febră, tuse seacă, dar și probleme gastro-intestinale.

"În primele etape ale epidemiei de COVID-19, a existat un sentiment că tusea, problemele de respirației și febra au fost singurele simptome relevante; de fapt, multe centre au testat doar pacienții care aveau aceste simptome", a declarat Dr. Yael R. Nobel pentru Reuters, de la centrul medical Irving Medical Center-New York Presbyterian Hospital, din New York City.

Aproape 44 la sută din cazurile de coronavirus din ultimele 14 zile, înregistrate în Suceava, Bucureşti, Botoşani, Arad şi Bihor / Un caz din nouă este la personal medical

”Acum, ne dăm seama că simptomele gastro-intestinale, inclusiv diareea, greața și vărsăturile, indică prezența acestei boli.”, a mai precizat medicul.

Dr. Nobel și colegii săi au comparat ratele de simptome gastro-intestinale la 278 de pacienți care au fost testați pozitiv pentru SARS-CoV-2, coronavirusul care provoacă COVID-19 și 238 de pacienți care au fost testați negativ pentru virus.

Studiul arată că prezența simptomelor gastro-intestinale a fost asociată cu șanse de 70% mai mari de testare pozitivă pentru SARS-CoV-2.

Dintre pacienții cu COVID-19, 35% au avut simptome gastro-intestinale și mai mult pacienții cu simptome gastro-intestinale au avut o durată a bolii de o săptămmână sau chiar mai mult.

O doctoriţă din Brad a murit din cauza COVID-19

De asemenea, același studiu a arătat că rata decesului la pacienții cu COVID-19 a fost semnificativ mai mică pentru cei cu simptome gastrointestinale (0%) decât pentru cei fără (5,0%).

"Aceste descoperiri pot sugera ca pacientii care au simptome gastrointestinale in momentul testarii au o formă mai putin severă a bolii", a spus dr. Nobel.

"Sperăm că acest studiu îi va ajuta pe furnizorii de servicii medicale să recunoască importanța de a întreba despre diaree, greață și vărsături atunci când pacienții sunt evaluați pentru COVID-19", a spus dr. Nobel.

Principala cauză de deces în România NU este coronavirusul! Cei mai mulți oameni mor din cauza unor afecțiuni mult mai grave

Alte șase simptome indică infecția cu COVID-19

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC) a adăugat șase noi simptome pe lista celor care indică infectarea cu noul coronavirus, între care frisoane, tremur repetat provocat de frisoane, dureri în gât, pierderea mirosului sau a gustului, dureri de cap şi dureri musculare.

După adăugarea acestora pe lista oficială, numărul total al simptomelor COVID-19 a ajuns la 9, celelalte trei fiind febra, tuse şi dificultăţi de respiraţie.

Adăugarea de simptome precum durerile de cap, durerile de gât şi frisoanele la lista CDC reflectă modul în care s-a schimbat percepţia oficială asupra bolii, scrie mediafax.ro. Înainte, aceste simptome erau considerate ca fiind doar "uneori" asociate cu COVID-19 şi mai frecvente pentru boli precum răceala şi gripa.

Recomandari