Live acumFilm: Fara obligatii (SUA 2011)
Prime Time 20:00iUmor

Principala cauză de deces în România NU este coronavirusul! Cei mai mulți oameni mor din cauza unor afecțiuni mult mai grave

Cifrele reci arată că noul virus este departe de a deveni una dintre principalele cauze de deces în România.

Lunar, potrivit datelor oficiale, 12.000 de români mor în urma unor boli ale aparatului circulator, peste 4.000 din cauza unor tumori şi aproape 1.500 în urma unor afecţiuni ale aparatului respirator.

Ultima oră! Alte 11 decese s-au înregistrat în Vinerea Mare! Bilanțul a ajuns la 411

Acestea sunt problemele medicale cele mai frecvente pe care le au victimele coronavirusului.

Virusul are o rată de contaminare foarte mare. Există o rată de letalitate foarte mare la persoanele care au și alte riscuri asociate sau la persoanele al căror organism nu va putea face față unei astfel de infecții, spune Ioana Sancel, epidemiolog.

Situaţia s-ar schimba radical în scenariul negru în care România ar păşi pe urmele Italiei.

În ultima lună, în Italia au murit din cauza pandemiei peste 20.000 de oameni. Raportat la populaţia României, de trei ori mai mică, ar însemna aproape 7000 de morţi. Adică o treime din media lunară a deceselor din ţara noastră.

Declarații despre noile măsuri din ordonanța militară numărul 9

Pentru a nu se ajunge în această situaţie, recomandarea unanimă este să respectăm restricţiile impuse de autorități.

Ce ne recomandă specialiștii?

Avertisment de maximă importanță de la specialiști din Wuhan! Oamenii cu acest tip de sânge riscă mai mult să moară, dacă se infectează cu COVID-19!

Nu ne bulucim, nu ne înghesuim, nu stăm ciorchine unii peste ceilalți, purtăm măști, purtăm mănuși! Ne spălăm, ne dezinfectăm. Facem acele deplasări care sunt strict necesare, nu exagerăm cu deplasările, nu exagerăm cu abordările comerciale, recomandă Ioana Sancel, epidemiolog.

După Paște va crește foarte mult numărul de cazuri în România! Medic: "Respectarea măsurilor, mai importantă ca niciodată"

Principalele cauze de deces în România în medie, lunar

  • boli ale aparatului circulator: 12.455
  • tumori: 4.308
  • boli ale aparatului respirator: 1.424
Recomandari