Antena Căutare

Leguma care îți regenerează creierul este vedeta toamnei. Specialiștii o recomandă: „Creierul își ia elementele necesare”

În această perioadă a anului, românii au la dispoziție o varietate de legume benefice pentru sănătate. Iată care este cea mai potrivită pentru un creier sănătos.

Galerie
Consumă leguma-vedetă a toamnei cât mai mult pentru un creier sănătos | Shutterstock

Odată cu venirea sezonului rece, specialiștii îndeamnă la un consmun mare de fructe și legume, astfel încât aportul de vitamine și de nutrienți să mențină integritatea celulelor creierului.

Leguma care îți regenerează creierul. Se găsește în orice piață toamna. Specialiștii o recomandă: „Creierul își ia elementele necesare pentru a funcționa în cele mai bune condiții”

Medicul Vlad Ciurea precizează care este leguma cu cele mai mari beneficii la sănătatea cognitivă. Acesta scoate în evidență beneficiile pe care le are consumul conopidei în această perioadă.

Citește și: De ce ne simțim obosiți când este foarte cald și ce trebuie să facem pentru a evita această situație. Sfatul medicului Vlad Ciurea

Articolul continuă după reclamă

Conopida este leguma-vedetă a toamnei. Fie că este murată, fie fiartă ori supă cremă, aceasta este bogată în vitamina K - vitamină care joacă un rol esențial în menținerea integrității membrelor celulelor creierului.

Un aport constant de vitamina K din legume și fructe nu mai necesită suplimentarea cu medicamente.

Conopida este o legumă extrem de populară în România, găsindu-se pe toate tarabele din piețe sau în supermarketuri. Totodată, prețurile sunt accesibile, astfel că majoritatea românilor o pot achiziționa sau o pot cultiva chiar la ei acasă.

Oamenii o pot consuma atât proaspătă, cât și congelată. Profitând de popularitatea ei în timpul toameni, o pot depozita la congelator, utilizând-o ulterior în meniu.

„Salatele sunt excelente, iar fructele la fel, dar conopida este deosebit de benefică pentru creier. Din toate aceste alimente, creierul își ia elementele necesare pentru a funcționa în cele mai bune condiții”, precizează medicul Vlad Ciurea, în cadrul emisiunii iThink.

Citește și: Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă. Ce băutură să eviți pe timp de vară: „Chiar și o cantitate mică este periculoasă”

Beneficiile consumului de conopidă

Este indicat consumul de conopidă mai ales pentru tineri, ajutând la îmbunătățirea funcțiilor cognitice, adică la memorie și învățare. Totodată, contribuie la absorbția eficientă a grăsimilor, dar și la reducerea inflamațiilor cronice.

De asemenea, această legumă contribuie la sănătatea membrelor celulelor, influențând astfel funcționarea creierului.

Rețetă de conopidă la cuptor

Pe lângă deja cunoscutele rețete de știnețele de conopidă, ori conopidă fiartă sau în saramură, această legumă extraordinară poate fi preparată și la cuptor.

Rețeta etste simplă, iar gustul va cuceri instantaneu pe oricine, potrivit unei surse.

Citește și: Avertismentul neurochirurgului Vlad Ciurea pentru corporatiști. Ce a remarcat de-a lungul timpului: „Este boală profesională...”

Ingrediente

- 1 conopidă

- 2 linguri de ulei de măsline (folosite ca sos)

- sare

- piper

- parpika afumată

- praf de usturoi

- busuioc uscat

- iaurt grecesc

- brânză feta sau telemea.

Ingrediente topping

- ulei de măsline

- 2 căței de usturoi

- mărar proaspăt sau pătrunjel

- sare

- piper

- suc de lămâie.

Citește și: Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul unui aliment preferat de români. De ce să nu-l consume

Mod de preparare

Se curăță, se spală și se taie conopida, după care se așază bucățile într-o tavă de cuptor. Cuptorul trebuie preîncălzit la 190 de grade.

Între timp se pregătește sosul din ulei de măsline și condimente. Cu acesta se unge fiecare buchețel de conopidă și se bagă tava la cuptor, pentru 40-50 de minute.

La final se servește cu iaurt grecesc și brânză. Pentru mai multă savoare, se poate adăuga un topping de ulei de măsline, usturoi, suc de lămâie, sare și piper, mărar sau pătrunjel.

Gustul delicios este garantat.

Ce se întâmplă, de fapt, atunci când o muscă aterizează pe mâncarea ta. Pericolul care pândește în farfurie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 14 octombrie. Adrian a ajuns la pragul de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 14 octombrie. Adrian a ajuns la pragul de 5.000 de lei Luni, 14.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x