Antena Căutare

De ce ne simțim obosiți când este foarte cald și ce trebuie să facem pentru a evita această situație. Sfatul medicului Vlad Ciurea

Medicul Vlad Ciurea a explicat la Antena 3 CNN de ce ne simțim obosiți când este foarte cald afară și ce ar trebui să facem pentru a evita această senzație.

Galerie
Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat ce trebuie să facem pentru a nu ne simți obosiți pe caniculă | Antena3 CNN & Profimedia

Medicul Vlad Ciurea a precizat că din cauza deshidratării simțim și senzația de oboseală. Pentru a evita această situație trebuie să ne hidratăm, să ne alimentăm sănătos cu fructe și legume și să evităm pe cât posibil deplasarea la orele amiezii.

„Apare deshidratarea, pentru că am scos apa din noi și atunci tot organismul funcționează în apă. Nemaiavând apă, nu mai putem funcționa. Și atunci se mai întâmplă fenomenul de lene, de oboseală, de lentoare, îți vine să adormi pe stradă. Noi nu putem influența clima României, dar putem lupta împotriva caniculei, putem preveni evitând să ieșim la maximul de căldură care este pe bulevardele din București sau în zonele în care avem de lucru. Cel puțin până după ora 17:00-18:00 după amiază”, susține prof. dr. Vlad Ciurea, potrivit Antena 3 CNN.

Citește și: Cât vine factura la curent dacă lași pornit aerul condiționat timp de zece ore pe zi. Suma nu este de neglijat

Ce trebuie să mâncăm când este caniculă

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, medicul a precizat că alimentația este alimentația ușoară este cea dezirabilă pe vreme de caniculă.

„Trebuie să mâncăm foarte ușor, fructe, fructe, cât mai multe fructe. Aici este cheia. Nu putem să mâncăm carne grea. Chiar dacă ne face plăcere acel miros de mici, îi lăsăm pentru mai târziu. Trebuie să mâncăm foarte ușor. Lichide multe și fructe ca să ne ținem și creierul în activitate și întreg organismul să poată funcționa”, mai spune prof. dr. Vlad Ciurea.

Citește și: De ce nu ar trebui să bei apa uitată în mașină chiar și pentru câteva ore atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate

„Acest fenomen, care se numește caniculă, afectează întreg organismul. Iar noi, care totuși suntem într-o climă temperată, dintr-o dată avem căldură, peste căldură, peste căldură și atunci când anumite temperaturi se mențin ridicate, apare fenomenul de caniculă. Canicula înseamnă acest val de aer cald, nu mai este niciun fel de boare de vânt, de răcoare, și afectează întreg organismul, nu numai creierul.

Respirația, digestia, pielea, totul suferă! Căldura perpendiculară asupra craniului este ca și cum am expune creierul la un cuptor. Toți am fost în țări arabe, toți am văzut ce se întâmplă. E groaznic. Pe cât de frumos este Dubaiul, atât de mare este canicula în acest moment. Și atunci trebuie să ne protejăm. Cea mai bună protecție este să nu ieșim afară la orele respective. Este foarte greu. Dar dacă trebuie să ieșim afară, trebuie să ne protejăm în general capul, cu aceste pălării albe care ne fac foarte bine și să bem lichide și să nu stăm mult în soare puternic. Pentru că substanța aceea nobilă, substanța cerebrală, va fi expusă acestei călduri excesive și orice persoană înțelege că această căldură excesivă, când am intrat într-o cameră caldă, caldă, caldă, tot organismul suferă. Dar căldura perpendiculară asupra craniului, a cutiei craniene, a pielii capului, asupra firului de păr și asupra creierului este ca și cum l-am expune la un cuptor” a explicat renumitul medic în cadrul rubricii ”Sfat de Sănătate” de la Antena 3 CNN.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România Vineri, 10.01.2025, 10:32
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x