Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Adela

Măști periculoase, puse la vânzare în România! Ce produse trebuie să eviți ca să nu te infectezi

Informația momentului pentru români, după ce a ieșit la iveală faptul că pe piața din țara noastră au ajuns să fie comercializate măști periculoase. 

Care sunt măștile periculoase, apărute în România

InfoCons revine cu o nouă alertă emisă prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase, pentru încă șase măști de protecție neconforme care se adaugă la cele două alerte transmise anterior.

MĂȘTI PERICULOASE PE PIAȚA DIN ROMÂNIA

Prima alertă a fost transmisă în data de 28 Aprilie 2020 pentru patru tipuri de măști iar cea de-a doua alertă a fost transmisă în data de 9 Mai 2020 pentru alte șapte noi tipuri de măști. Astfel numericul măștilor de protecție neconforme ajunge la 17.

citește și: La ce temperatură moare coronavirusul, de fapt! Doar așa îl elimini de pe haine sau măști de protecție

Potricit celor de la Infocons, românii trebuie să evite masca JY.M9, pentru care s-a descoperit o neregulă gravă. „O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare”.

Măști periculoase, puse la vânzare în România! Ce produse trebuie să eviți ca să nu te infectezi

Produsul se vinde în cutii de carton care conține 50 bucăți, iar alerta a fost transmisă de Polonia.

citește și: Ce trebuie să faci când mergi la mare, ca să nu te infectezi cu noul coronavirus! Regulile esențiale, la plajă! „În acest fel, COVID-19 nu are nicio șansă!”

O altă marcă periculoasă este cea numită Mars. Deși prezintă marcajul CE, produsul nu este certificat ca echipament de protecție de către un organism competent. În plus, retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă.

Alte măști periculoase: marca Shu Hu, Protekcia, Mei Shu Hu. Lista este mereu actualizată pe site-ul infocons.ro.

Recomandari