- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă nu ați auzit niciodată despre mierea de manuca, fiți pregătiți, pentru că în viitor veți începe să auziți mai multe despre celebra miere de Manuka.
În timp ce rapoartele despre eficacitatea și beneficiile ei traversează lumea, producătorii de produse cosmetice își creează faimă prin utilizarea acestei resurse naturale în produsele lor cosmetice.
Mierea de Manuka s-a dovedit a fi extrem de eficientă în tratamentul afecțiunilor cutanate, cum ar fi arsuri, dureri, acnee, infecții fungice, infecții bacteriene etc.
De asemenea, hidratează eficient pielea și vindecă infecțiile. Mierea de manuka repară pielea deteriorată și ajută la regenerarea ei.
Manuka crește pe câmpurile necontaminate din Noua Zeelandă sub forma unei plante sălbatice.
Acest arbust indigen generează flori frumoase roz și alb care conțin un nectar extraordinar folosit de albine pentru a produce miere. Albinele iau acest nectar, îl deplasează în stupi și adaugă enzime, producând acest tip special de miere care a devenit una dintre cele mai dorite din ultima vreme. De reținut este că ceea ce conține aceste proprietăți vindecătoare este nectarul arbustului.
Cercetările și studiile efectuate arată că mierea de Manuka are proprietăți antibacteriene ieșite din comun, de aceea este considerată un aliat puternic în lupta împotriva unui spectru larg de microorganisme bacteriene și fungice, cum ar fi: Helicobacter Pylori, Staphylococcus aureus, Streptococcus faecalis sau E.coli. De asemenea, mierea de Manuka este foarte bună pentru afte bucale, paraziți intestinali, herpes, miros neplăcut al gurii, foliculită în urma epilării sau bărbieritului, colesterol mărit, afecțiuni gastro-intestinale.
Ce conține mierea de Manuka:
Peroxidul de hidrogen, cunoscut și sub denumirea de apă oxigenată este o componentă naturală care este utilizată ca antibiotic de calitate și se regăsește în mierea de Manuka, care conține, de asemenea, infinite ingrediente antibacteriene.
Una dintre cele mai importante componente antibacteriene care se găsesc în mierea de Manuka este metilglioxal. Metilglioxal este un compus găsit în cele mai multe tipuri de miere, deși, de obicei, numai în cantități mici. În mierea manuka, metilglioxalul provine din conversia unui alt compus, dihidroxiacetonă, care se găsește în concentrații ridicate în nectarul florilor de Manuka.
Metilglioxal-ul îi oferă mierii de Manuka puterea antibacteriană. Cu cât este mai mare concentrația, cu atât este mai puternic efectul antibacterian.
Dacă te întrebi care este diferența dintre mierea naturală și mierea de Manuka, trebuie să știi că, spre deosebire de mierea crudă obișnuită, mierea de Manuka are un conținut extrem de ridicat de metilglioxal, ceea ce o califică pentru utilizare în scop medical. De asemenea, există și o diferență de preț între mierea de Manuka și orice alt tip de miere, întrucât cantitatea limitată în care se produce și zonele greu accesibile din care este recoltată, precum și condițiile speciale de păstrare și perioada de maturare prin care trece, fac ca mierea de Manuka să aibă un preţ mai ridicat decât mierea obișnuită.