- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pericolul nevăzut din milioane de obiecte din jurul nostru! Justiţia europeană a confirmat vineri clasificarea bisfenolului A drept perturbator endocrin, respingând astfel un recurs al industriei maselor plastice care contestase această menţiune, transmite AFP.
BISFENOL A, PERICOL PENTRU SĂNĂTATE. Bisfenolul A (BPA) a fost identificat în iulie 2017 drept ''substanţă care posedă proprietăţi perturbatoare pentru sistemului endocrin şi putând avea efecte grave asupra sănătăţii umane'', aminteşte Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).
- CITEȘTE ȘI: A fost descoperită dieta ideală pentru sănătate! Poate preveni moartea prematură! Ce ar trebui să mănânci
Această clasificare a Agenţiei Europene a Produselor Chimice (ECHA) fusese făcută la solicitarea Franţei.
BISFENOL A, PERICOL PENTRU SĂNĂTATE. Sesizată de Plastics Europe, asociaţia ce reprezintă producătorii europeni de materiale plastice, justiţia europeană a considerat că ECHA nu a încălcat nicio dispoziţie legală.
Perturbatorii endocrini sunt compuşi chimic prezenţi în numeroase produse de consum curent (jucării, obiecte din plastic, picturi, îmbrăcăminte, produse fitosanitare) care interferează cu sistemul hormonal.
BISFENOL A, PERICOL PENTRU SĂNĂTATE. Aceasta este a doua înfrângere pentru Plastics Europe. În luna iulie, justiţia europeană, într-o procedură distinctă, a confirmat clasificarea bisfenolului A drept ''substanţă extrem de îngrijorătoare'' pentru toxicitatea sa asupra sistemului de reproducere, arată cei de la Agerpres.
BISFENOL A, PERICOL PENTRU SĂNĂTATE. Utilizarea BPA în biberoanele pentru sugari este interzisă în întreaga Uniune Europeană începând de la 1 iunie 2011. În Belgia, Suedia şi Danemarca, folosirea sa este interzisă şi în alte materiale ce intră în contact cu produsele alimentare şi care sunt destinate sugarilor şi copiilor cu vârste mai mici de trei ani. În Franţa, BPA este interzisă în toate ambalajele, containerele şi ustensilele pentru produse alimentare.