Antena Căutare

Moxibustia trateaza eficient reumatismul

Cunoscuta si sub denumirea de moxa, moxibustia este o tehnica a medicinei traditionale chineze, din gama terapiilor termice.

Acest gen de tratament dateaza inca de cand omul a descoperit focul si efectele benefice ale acestuia. Moxibustia este un tratament mentionat in cele mai vechi dintre cartile clasice de medicina chineza, cum ar fi Cartea Imparatului Galben.

Tratamentul moxa foloseste convergent efectul termic si pe cel medicamentos. Se utilizeaza plante medicinale chinezesti uscate, care, prin aprindere, ard mocnit, fara flacara. Aceste plante care ard sunt prelucrate sub forma de conuri sau baghete. Pot fi aplicate direct pe piele, la nivelul punctelor de acupunctura sau indirect, plasate pe un suport despartitor (sare, ghimbir sau alte plante medicinale chinezesti).

Efectul terapeutic rezida atat din incalzirea locala, cat si prin difuziunea substantelor active medicamentoase prin piele, acest lucru fiind favorizat de cresterea temperaturii locale cu efect vasodilatator zonal. Efectele terapeutice constau in incalzirea meridianelor energetice si disiparea frigului, tonifierea energiei yang, inlaturarea stazei de energie si liza cheagurilor de sange.

Recomandari si interdictii
Moxa trateaza afectiuni cronice, in special reumatismul si majoritatea afectiunilor provocate de frig si umezeala, precum si afectiuni renale, pulmonare, hepatice. Este benefica in nevralgii, astm bronsic, astenie, raceli, sinuzite sau extremitati reci. Moxele pot fi utilizate si pentru diaree, indigestie, infectii urinare si la persoanele varstnice cu deficit energetic.

Exista insa unele afectiuni, cum este ulcerul, care este dominat de semnul focului, care nu pot fi tratate cu foc. De asemenea, constipatia, asociata cu semnul pamant, nu poate fi tratata cu foc.

De altfel, moxibustia este contraindicata in toate afectiunile care au o componenta de „foc": inflamatii acute, stari febrile, afectiuni psihice manifestate prin agitatie.

Nu este recomandata in afectiunile dermatologice sI nici in bolile febrile. Vor fi evitate zonele sensibile precum fata, zona mamara, zonele cu vascularizatie bogata. Nu se va aplica tratament cu moxa in cazul persoanelor foarte slabite, cu imunitate compromisa. Pentru aceste disfunctii exista alte tipuri de tratamente.

Articolul continuă după reclamă

Cate sedinte sunt necesare
Numarul sedintelor pentru tratamente cu moxa variaza intre una-dou (in cazul infectiilor) si pana la cel putin 10 sedinte (pentru bolile cronice). Pentru obtinerea unor rezultate mai rapide, tratamentul se asociaza si cu alte metode terapeutice.

Tratamentul nu exclude alte tipuri de tratamente precum cele alopate, neavand decat un singur efect secundar, acela care rezida din suprautilizarea lui cu efect termic exagerat si arsuri tegumentare minore.

Scopul moxibustiei, ca majoritatea terapiilor traditionale chineze, este de a stimula si de a regla fluxul de energie din meridiane si mentinerea starii generale de sanatate.

Sfatul specialistului:
Doctor Li Louxi, Centrul Medical de Tratamente Naturiste

"Tratamentul consta in actiunea benefica a unor plante medicinale asupra corpului, intensificata cu ajutorul caldurii degajate de jar.

In timpul tratamentului se foloseste un con special care contine mai multe plante medicinale si care, arzand mocnit, se apropie de piele si se mentine atat cat poate suporta pacientul.

Intr-o alta varianta de tratament, plantele medicinale se aplica pe piele si peste ele se asaza jarul. In ambele cazuri, substantele active din plante patrund prin piele pana la punctele sau meridianele energetice care trebuie stimulate. Cea mai folosita planta la acest procedeu este ghimbirul, taiat in felii subtiri, peste care se aplica jarul.

Ghimbirul transfera corpului o mare cantitate de energie. Procedeul acesta se poate combina si cu acupunctura, prin faptul ca jarul poate fi aplicat la capatul unor ace speciale, care sunt infipte in piele, activand astfel meridianele energetice corespunzatoare organelor afectate. Deblocarea energetica se face apoi in lant, echilibrand astfel energetic si alte organe."

Citeste Revista Felicia

Exercitii de forta pentru un bust frumos... Cum tratam bulimia?...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x