Live acumiUmor
Prime Time 20:50Observator Special

Alertă de epidemie în România? Medicii avertizează că s-a înregistrat deja primul deces!

Avertisment dur din partea specialiștilor! Medicii au intrat în stare de alertă și au atenționat populația să fie precaută în perioada următoare, după ce un bărbat de 54 de ani a murit de gripă.

Primul caz de deces cauzat de gripă, din acest sezon

Un bărbat de 54 de ani, din Dâmboviţa, diagnosticat cu gripă şi internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte a murit, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.

Acesta este primul caz de deces provocat de gripă în acest sezon rece în judeţul Dâmboviţa, anunţat de către Direcţia de Sănătate Publică.

"Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a fost notificată astăzi, 18 decembrie 2019, cu privire la decesul unei persoane de sex masculin în vârstă de 54 de ani, pentru care s-a confirmat prezenţa virusului gripal de tip A, subtip (H1)pdm09", precizează DSP Dâmboviţa.

Alertă de epidemie în România? Medicii avertizează că s-a înregistrat deja primul deces!

Primul caz de deces cauzat de gripă, din acest sezon

Conform sursei citate, pacientul avea condiţii medicale preexistente, era nevaccinat şi a fost internat pe data de 9 decembrie 2019 în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, informează cei de la Agerpres.

"Reamintim populaţiei să respecte regulile de igienă personală şi colectivă, să evite locurile cu aglomeraţie umană, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea corectă a tratamentului. Insistăm asupra vaccinării antigripale, care este singura metodă eficientă de a preveni îmbolnăvirea prin gripă", se mai arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Recomandari