Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Teste covid.ro la cel mai bun raport pret / calitate !

Chiar daca pandemia cauzata de catre SARS – COV – 2, da semne de retragere este necesar ca fiecare dintre noi sa respecte recomandarile cu privire la masurile de protejare impotriva acestui virus perfid.

Teste covid.ro la cel mai bun raport pret / calitate !

Aceasta pandemie a dus la imbolnavirea si decesul a sute de mii de oamni in intreaga lume. SARS – COV – 2, este unul dintre cei mai periculosi virusi cu care s-a confruntat omenirea pana in momentul de fata. Pana in prezent, nu sunt cunoscute cu exctitate care sunt motivele care au condus la aparitia acestui virus. Insa, ceea ce se stie sunt masurile care daca sunt respectate ne feresc de imbolnavire. Din pacate, unii dintre noi nu respecta aceste masuri motiv pentru care virusul inca este prezent in comunitate iar riscul de a veni un al doilea val nu a trecut.

Masuri care trebuie respectate pentru a preveni infectarea cu virusul Covid – 19

Pana in momentul de fata nu exista un vaccin impotriva acestui virus motiv pentru care populatia trebuie sa fie foarte atenta la modul in care se comporta si respecta regulile de igiena pentru a putea preveni infectarea cu virusul Covid – 19. Autoritatile din domeniul medical au elaborat o serie de masuri care trebuie respectate cu sfintenie de catre populatie pentru a putea preveni infectarea cu acest temut virus care din pacate poate fi letal. Principalele masuri care trebuie respectate sunt urmatoarele:

  • Spalarea mainilor foarte des cu apa si sapun sau cu solutie de igienizat mainile. Aceasta regula trebuie respectata nu doar pentru a preveni infectarea cu SARS – COV – 2, ci si pentru a preveni imbolnavirea cu alti virusi. Prin contactul mainile cu diferite suprafete se iau foarte multi virusi, inclusiv Covid – 19. In cazul in care mainile nu sunt igienizate, virusii patrund in organism si afecteaza starea de sanatate. Pentru ca acest lucru sa nu se intample este necesar ca mainile sa fie spalate cu apa si sapun dupa fiecare contact cu diferite suprafete. Sub nici o forma nu trebuie sa mancam fara a igieniza in prealabil mainile. Igienizarea mainilor este o masura foarte banala insa extrem de importanta pentru a putea preveni infectarea cu noul SARS – COV – 2, dar si pentru a preveni infectarea cu alte tipuri de virusi.
  • Gura si nasul trebuie acoperite cu o masca medicala ori de cate ori ne aflam intr-un spatiu inchis care este frecventat de un numar foarte mare de persoane. Asadar, in magazine, centre comerciale, piete, mijloace de transport in comun, cabinete medicale, etc, trebuie utilizata o masca medicala. Aceasta trebuie sa fie conform cu specificatiile impuse de catre autoritatile medicale si trebuie utilizata doar o singura data. Dupa utilizare, aceasta trebuie aruncata la cosul de gunoi.
  • Trebuie pastrata o distanta cat mai mare fata de persoanele cu care interactionam. Distantarea sociala este unul dintre cele mai importante sfaturi care daca este respectat contribuie decisiv la prevenirea infectarii cu noul Covid – 19. 2 metri este distanta recomandata pe care trebuie sa o pastram fata de persoanele cu care interactionam.
  • Trebuie evitat contactul neprotejat cu animalele vii care se comercializeaza in pietele de animale. Chiar daca nu s-a stabilit cu exactitate, se presupune ca acest virus a aparut pentru prima data in pietele de animale.

Testarea pentru depistarea persoanelor infectate cu Covid – 19 este o necesitate pentru a putea lupta impotriva acestui virus

Pentru a putea lupta impotriva acestui virus este necesar ca pe langa respectarea masurilor de prevenire a infectarii cu noul Coronavirus sa fie realizate cat mai multe teste pentru a depista din timp persoanele care din pacate sunt infectate cu acest virus. Daca la inceputul acestei pandemii tara noastra nu statea deloc bine in ceea ce priveste testarea populatiei, in momentul de fata exista foarte multe laboratoare in care se poate realiza testul pentru depistarea persoanelor infectate cu SARS – COV – 2. Unul dintre acestea este laboratorul Genetic Lab. Acesta este primul si cel mai important laborator privat de diagnostic genetic din tara noastra. A fost infintat in anul 2000 si este lider in acest domeniu de activitate. Aceasta pozitie se datoreaza seriozitatii si profesionalismului de care da dovada personalul care lucreaza in cadrul acestui laborator dar si datorita serviciilor premium oferite de catre acest laborator. Este certificat SR EN ISO 9001, SR EN ISO 15189, SR EN ISO 17025. Pentru a putea contribui in lupta impotriva SARS – COV – 2, acest laborator este unul dintre laboratoarele autorizate sa efectueze teste covid.ro prin programul national conform Ordinului Ministerului Sanatatii nr 479/2020. Spre deosebire de multe alte laboratoare care efectueaza teste covid, testele prelucrate de catre acest laborator nu sunt teste rapid. Acestea sunt prelucrate in laborator cu echipamente de biologie moleculara pentru a putea oferi un rezultat 100% corect. Este de notorietate faptul ca unele teste efectuate de laboratoarele din tara noastra nu au fost concludente. Acest lucru nu se intampla in cazul in care testarea se efectueaza in cadrul acestui laborator.

Concluzii

Testarea pentru depistarea SARS – COV – 2 este o necesitate pentru a putea lupta cat mai eficient impotriva acestui virus. Un astfel de test trebuie sa fie realizat doar intr-un laborator care este autorizat sa efectueze un astfel de test si care utilizeaza doar echipamente de ultima generatie. Covid – 19 este un virus care pana in urma cu cateva luni nu era cunoscut de catre lumea medicala motiv pentru care acesta nu poate fi depistat de catre orice test. Este necesar ca testul sa fie de cea mai buna calitate iar personalul care lucreaza la prelucrarea testului trebuie sa fie specializat la cel mai inalt nivel. Toate aceste detalii sunt oferite de catre laboratorul Genetic Lab.

Recomandari