- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
"Activitatea desfasurata de femeia insarcinata are un efect benefic asupra evolutiei acesteia", a declarat Andreea-Oana Zaharia, medic specialist obstetrica-ginecologie.
Pentru a evita orice risc, de orice natura, atat asupra mamei cat si asupra fatului, gravidelor le este sugerat sa participe la orele de gimnastica adaptate.
Exista doua tipuri de exercitii recomandate. In prima categorie sunt acelea care duc la imbunatatirea statusului cardiorespirator. Adica asa-numitele exercitii aerobice. In a doua categorie intra exercitiile de rezistivitate. Ele ajuta la imbunatatirea statusului musculo-scheletal si constau in exercitii de flexiune sau de intindere pe anumite grupe musculare.
Durata unei sedinte de gimnastica nu este la fel de importanta precum intensitatea acesteia. Efortul fizic trebuie sa fie moderat si adecvat fiecarei situatii in parte. Durata ideala este cuprinsa undeva intre 30-45 de minute, iar recomandarea ar fi ca femeia insarcinata sa faca zilnic, daca se poate, activitate fizica.
Programul acvatic reprezinta o alta metoda prin care gravidele se pot bucura de o silueta frumoasa. Acesta nu s-a dovedit a fi asociat cu niciun fel de efect advers. Este recomandat cu caldura pe tot parcursul sarcinii. Programul de gimnastica acvatica dureaza in functie de pregatirea fizica a gravidei, in jur de 50 de minute, o data sau de doua ori pe saptamana.
Este recunoscut faptul ca acest obicei de a face sport pe parcursul sarcinii influenteaza intr-un mod pozitiv sanatatea femeii pe tot restul vietii sale.
Vitamina D previne orbirea... Despre rezistenta la antibiotice...