Amenajări interioare în funcție de zodie. Cum să decorezi casa ca să te simți împlinit

 
+12 click pentru
galerie

Preferințele noastre pentru amenajările interioare pot fi influențate de zodia în care ne aflăm. Află mai multe din articolul de pe a1.ro.

Oricine își dorește să aibă o casă impecabilă, decorată și amenajată pe gustul său. Și cu toții știm că acest lucru nu e ușor când ne gândim la partea financiară și la timpul pe care trebuie să îl investim în a aduce schimbările potrivite locuinței noastre. Atunci când dorești să reamenajezi interiorul casei tale, trebuie să știi că schimbările pot fi influențate de astre. Iată cum poți amenaja interiorul locuinței în funcție de zodie.

Amenajări interioare în funcție de zodie – Berbec

Cei născuţi în semnul Berbecului sunt entuziaşti şi energetici. Pentru că distracţia joacă un rol important în viaţa acestor nativi, casa perfectă trebuie să le ofere oportunităţi de petrecere a timpului într-un mod cât mai activ şi totodată amuzant. O curte mare în care să poată fi amplasate diverse aparate sportive este ideală.

Ambiţios şi dornic de realizări mari, nativul din Berbec nu va fi niciodată fericit într-o căsuţă modestă, din contră, locuinţa sa va trebui să se evidenţieze. Casa perfectă pentru cei născuţi în această zodie este aşadar una pe mai multe nivele, cu un aspect exterior îngrijit constant şi culori calde.

Amenajări interioare în funcție de zodie – Taur

Nativii acestui semn zodiacal sunt cunoscuţi ca fiinţe extrem de practice şi totodată active. Casa lor de vis trebuie să le ofere posibilitatea de a se desfăşura prin activităţi plăcute dar utile. Ei se vor uita întotdeauna la funcţionalitate, dar asta nu înseamnă că vor neglija total luxul. Taurii sunt făcuţi parcă pentru activităţile gospodăreşti de aceea o grădină este imperios necesară, la fel şi o curte spaţioasă ce poate fi umplută cu flori.

O locuinţă la ţară, unde pot creşte atât plante cât şi animale, unde nu sunt deranjaţi de nimeni şi unde pot locui în linişte doar cu propria familie, este casa perfectă pentru Tauri.

Amenajări interioare în funcție de zodie – Gemeni

Flexibilitatea este cea care trebuie să caracterizeze casa perfectă pentru cei din zodia Gemeni şi pentru aceasta este nevoie de mult spaţiu în care ei să se poată atât aventura în natura înconjurătoare, cât şi să lenevească în locuri confortabile. Mereu dornici de cunoaştere şi înclinaţi spre domenii culturale, Gemenii preferă o locuinţă al cărei aspect exterior să denote o arhitectură modernă şi sunt adepţi ai stilului minimalist atât când vine vorba de amenajare interioară sau peisagistică.

Amenajări interioare în funcție de zodie – Rac

Casa nativului din Rac trebuie să ofere în primul rând sentimentul de acasă, apoi să îi dea siguranţa dorită. Din acest motiv, casa perfectă pentru Raci este cea solidă şi cu gard care nu permite o vedere din exterior. Spaţiul aferent locuinţei trebuie să fie unul generos în care Racul să se poată bucura de tot confortul. Iubitori de relaxare, cei născuţi în zodia Rac vor folosi culori precum violet, roz sau taupe pentru vopsirea casei şi se vor asigura că zona în care locuinţa lor este amplasată este una liniştită.

Amenajări interioare în funcție de zodie – Leu

Semn de foc regal, nativul Leu nu concepe drept casă perfectă decât un adevărat castel care să se ridice la rangul puterii lor. Strălucire este cuvântul care caracterizează locuinţa ideală a celor născuţi în acest semn zodiacal, iar luxul, confortul exagerat, aranjamentele artistice sunt alte elemente esenţiale pentru ei. Leii sunt persoane prietenoase. În viziunea lor, o casă perfectă trebuie să emane căldură, să fie un loc ideal pentru a petrece timp cu prietenii. Elementul principal al camerei este lumina naturală. Îndrăzneşte să vopseşti pereţii în culori neobişnuite, cum ar fi roşu închis, turcoaz sau nuanţe nisipii. Nu te feri de elemente de decor exotice. Decorează încăperea cu plante precum bonsai sau ficus.

Amenajări interioare în funcție de zodie – Fecioară

Fecioarele sunt foarte organizate, uneori încercând să atingă chiar perfecţiunea. Când vine vorba de casă, curăţenia şi ordinea sunt cele mai importante. Nativii zodiei iau în considerare culori liniştitoare: verde mentă , gri deschis sau chiar alb. Accesorizează-ţi camera cu cât mai multe flori şi nu uita de o bibliotecă cu cărţi aranjate meticulos, pe categorii. Pune la vedere obiectele cu valoare sentimentală, pozele şi suvenirele îşi găsesc mereu un loc chiar şi într-un spaţiu foarte organizat.

Amenajări interioare în funcție de zodie – Balanță

Celebrul echilibru al Balanţei îşi pune amprenta şi asupra locuinţei. Casa perfectă pentru nativii din Balanţă trebuie să se bucure de simetrie pe toate planurile, să fie protejată de priviri indiscrete dat fiind faptul că Balanţele sunt firi introvertite, să fie uşor de întreţinut şi nu în ultimul rând să fie una confortabilă. Balanțelor li se potriveşte un apartament situat într-o zonă centrală şi cu facilităţi de deplasare în mediul urban. Amenajarea apartamentului presupune decorarea unui living spaţios mobilată în stil minimalist.

Balanţele apreciază tot ceea ce este frumos, sunt carismatice şi elegante, ele doresc ca aceste calităţi să se reflecte şi asupra casei lor. Foloseşte orice culoare pastelată, nu are importanţă dacă alegi roz, violet, verde, galben – tot ce contează este să fie o nuanţă cât mai deschisă.

Amenajări interioare în funcție de zodie – Scorpion

Pasiunea Scorpionilor pentru natură îi va îndemna să aleagă o locuinţă la ţară sau într-un loc cât mai aproape de un peisaj natural. Dacă acest lucru nu este posibil, nativii din Scorpion îşi vor transforma curtea şi grădina într-o oază feerică plină de arbori şi arbuşti decorativi, iar ca mobilier de exterior vor alege unul rustic, predominant din lemn.

Stilul clasic este pe gustul acestor nativi, iar accentele de auriu le oferă energie şi calm. Îşi vor vopsi aşadar casa în nuanţe de galben şters şi o vor înzestra cu multe surse de iluminat atât la interior cât şi la exterior. Scorpionii sunt curajoşi, dar au şi o latură misterioasă. Există două tipuri de scorpioni: cei care preferă ca totul să fie alb şi la polul opus, cei care preferă culori cât mai intense: roşu aprins, portocaliu, negru.

Amenajări interioare în funcție de zodie – Săgetător

Săgetătorii sunt optimişti şi entuziaşti. Adoră natura, ar vrea să își petreacă tot timpul în mijlocul ei, să admire cerul şi florile. Grădina este locul lor preferat. Pentru pereţi, Săgetătorii aleg culori calde şi pastelate. Decorează încăperea cu lumânări parfumate şi coşuri cu fructe.

„Simplu dar de calitate” este deviza care caracterizează casa perfectă pentru Săgetători. Aceştia nu se vor înconjura de mobilier sau accesorii abundente, preferând mai mult stilul minimalist. O curte cu un gazon întins şi câteva plante decorative este ideală pentru nativii din Săgetător.

Amenajări interioare în funcție de zodie – Capricorn

Eleganţă, linişte şi funcţionalitate – acestea sunt caracteristicile pe care casa perfectă trebuie să le deţină dacă vorbim despre nativii zodiei Capricorn. Persoane practice, Capricornii se vor uita şi după multiple funcţionalităţi ale locuinţei, aşadar dacă există un autoturism în plan, casa trebuie să aibă neapărat un garaj.

Capricornii iubesc stilul tradiţional. Mobila, ceasurile şi canapelele clasice se potrivesc perfect nostalgicilor Capricorni. Bleumarin, verde şi maro sunt culori sunt culorile pe care le aleg atunci când vine vorba de decorarea casei, dar adaugă şi pete de culoare. Florile, lămpile, tablourile, draperiile în culori deschise vor oferi luminozitatea de care au nevoie.

Amenajări interioare în funcție de zodie – Vărsător

Tehnologia avansată îşi spune cuvântul în cazul zodiei Vărsătorului. La fel şi pasiunea pentru apă, linişte şi spaţii largi care să îi ofere senzaţia de libertate de desfăşurare. Zona va fi însă una retrasă, departe de zgomote deranjante sau de persoane. Vărsătorii sunt în general firi independente, care mai rar se lasă distraşi de partea socială. Casa perfectă pentru nativii acestei zodii este una rafinată, care dispune de un design inedit, privit adesea cu scepticism deoarece iese din tipare.

Pereţii casei vor fi din sticlă, curtea va fi dotată cu led-uri, sisteme de alarmă, camere video, livingul se va prelungi la exterior având acelaşi rafinament ca şi la interior. Vărsătorii adoră aventura şi tot ceea ce este nou. Cel mai bun stil pentru această zodie este cel modern, futurist. Din casa ta nu lipsesc materiale precum sticla şi oţelul. Ia în considerare culori vibrante precum albastru, violet, portocaliu. 

Amenajări interioare în funcție de zodie – Pești

Relaxarea este deosebit de importantă pentru această zodie. O căsuţă amplasată într-un cartier liniştit va fi perfectă pentru Peşti. Spaţiul verde va îmbogăţi amenajarea exterioară a casei, culorile vor fi generatoare de calm şi serenitate.

Peştii preferă solitudinea. O casă liniştită ce îi îndeamnă la meditaţie, fiind cea mai adecvată pentru Peştii este visul perfect. Când vine vorba de amenajarea interioară, culorile calme, lila, verde, albastru sunt cele mai bune opţiuni pentru casa lor.

Citește și:

Amenajarea casei: 6 obiecte care aduc norocul în casă

4 reguli importante în amenajări interioare. Orice pasionat de design interior trebuie să le știe

Sursă foto: pinterest.comfacebook whatsapp twitter pinterest