Antena Căutare

Locuiești într-un apartament vechi? Uite cum îți poți crește gradul de confort

Românii petrec circa 80% din timp în interiorul clădirilor, iar condițiile oferite de acestea au un important cuvânt de spus asupra stării de bine:

Românii petrec circa 80% din timp în interiorul clădirilor, iar condițiile oferite de acestea au un important cuvânt de spus asupra stării de bine:

Chiar dacă a crescut numărul vânzărilor de locuințe în ultimii ani, o proporție foarte mare este ocupată de locuințe vechi. Potrivit unor date publicate de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a finele anului trecut, 31% din unitățile locative existente au fost construite înainte de 1961, 42% au fost finalizate în perioada 1961-1980, 14% datează din perioada 1981-1989, 7% din intervalul 1990-1999, în timp ce doar 6% au fost realizate după anul 2000. Iată cum îți poți îmbunătăți traiul într-o locuință veche:

1. Echipamente termice eficiente

Echipamentele moderne de încălzire, ce funcționează pe bază de energie electrică (precum pompele de căldură), sunt recomandate datorită eficienței lor, dar și datorită faptului că sunt „prietenoase cu mediul”. Totuși, chiar și în cazul soluțiilor convenționale de încălzire există alternative mai eficiente – cum ar fi centrala cu condensație.

Articolul continuă după reclamă

2. Ventilarea

Fie că se face pe cale naturală, prin deschiderea ferestrelor, sau în mod mecanic, printr-o instalație specială de ventilare, reîmprospătarea aerului din clădiri este un aspect foarte important pentru asigurarea unui confort locativ optim. Ventilarea mecanică are avantajul de a fi controlabilă, contribuind la menținerea unei eficiențe termice ridicate.

3. Umbrirea suprafețelor vitrate

Prin ferestre au loc cele mai mari transferuri de căldură, de la exterior la interior sau viceversa. De aceea, umbrirea lor pe timp pe vară va reduce mult disconfortul termic caracteristic sezonului estival. Din acest punct de vedere, soluțiile de umbrire exterioară (copertine, storuri, obloane) sunt mult mai eficiente decât cele montate la interior (perdele, draperii, jaluzele).

4. Izolare termică

Conform datelor MDRAP, majoritatea clădirilor rezidențiale din România au un grad redus de confort termic, nemaifiind adecvate scopului pentru care au fost construite. În acest context, efectuarea unor lucrări de termoizolare poate face o diferență semnificativă. Aceasta nu doar că va contribui la sporirea confortului locatarilor, dar și la scăderea cheltuielilor cu energia.

Dacă îți cauți un apartament nou, pe HomeZZ.ro găsești peste 12.000 de anunțuri din care poți alege.

Amenajează apartamentul cât mai tineresc posibil! Vezi cum!... Traficul din București este tot mai aglomerat. Vezi care sunt cele mai afectate zone!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x