- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O rețetă de dovlecei pane de post este exact ce îți trebuie într-o zi aglomerată, când ai puțin timp pentru gătit și vrei să îți impresionezi membrii familiei atunci când se strâng în jurul mesei.
La această rețetă de post de dovlecei pane puteți face și un mujdei de usturoi care ar adăuga un plus de savoare preparatului.
Chiar dacă această rețetă nu conține ou, veți reuși să obțineți o crustă crocantă. Dovlecei mai pot fi serviți și alături de o salată de vară, cu ceapă verde, roșii, ridichi și castraveți.
Citește și: Rețeta pentru clătite de post foarte pufoase. Care este trucul pentru o textură moale și aerată
Rețetă de dovlecei pane de post – Ingrediente
- 1-2 dovlecei, în funcție de cantitatea de dovlecei pane pe care vreți să o obțineți
- 2-3 linguri de pesmet
- sare
- un cățel de usturoi zdrobit
- busuioc și oregano uscate
- 2 linguri de ulei de măsline
- coaja rasă de la jumătate de lămâie
Rețetă de dovlecei pane de post – Mod de preparare
Mai întâi spălăm bine dovleceii și îi tăiem fie felii subțiri, fie sticks. Dacă îi tăiați sticks-uri, este important ca bucățile să nu fie foarte groase.
Presărați apoi sare peste dovleceii tăiați și lăsați-i timp de 15 minute într-o strecurătoare la scurs. Apoi tapetați cu servețele absorbante de bucătărie bucățile de dovlecei. Acest lucru o să ajute să îndepărtați excesul de apă și să obțineți o crustă crocantă.
Între timp, puteți amesteca uleiul de măsline cu usturoiul, sarea, busuiocul și oregano. Această marinadă va ține locul oului în preparatul original. Pentru că rețeta de astăzi este una de post, oul poate fi înlocuit ușor cu acest amestec.
Citește și: Șaorma de post delicioasă. Nici nu vei observa că nu conține carne. Ce ingrediente poți folosi
Acum treceți dovleceii prin acest amestec și prin pesmetul amestecat cu coaja de lămâie. Aceștia vor căpăta o aromă unică.
Pentru gătire, fie îi prăjiți în air fryer, fie în tigaia încinsă cu ulei, fie la cuptorul preîncălzit la 200 grade pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pentu a găti dovleceii pane de post la air fryer, trebuie să încingeți aparatul la 250 grade pentru 5 minute. Apoi lăsați dovleceii să se gătească la 180 grade timp de 15 minute.
Dacă atunci când îi scoateți nu par suficient de crocanți, puteți să îi mai lăsați în air fryer pentru încă 5 minute la 200 grade.
Mirosul din bucătărie va fi îmbietor, iar preparatul delicios va fi apreciat de întreaga familie.