- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Clătitele sunt desertul copilăriei la care poftește orice adult. Gustul acestora are capacitatea de a întoarce timpul. Acestea nu necesită multe ingrediente și nici foarte scumpe. Timpul rapid de preparare le face printre alternativele ideale chiar și ale celei mai ocupate persoane.
Citește și: Rețeta ardeilor umpluți de post de la Mănăstirea Prislop. Cum să iasă savuroși
Rețeta pentru clătite de post foarte pufoase. Care este trucul pentru o textură moale și aerată
Dacă pentru a obține textura pufoasă a clătitelor este nevoie, de obicei, de lapte și ouă, există o variantă pentru a le înlocui, păstrând savoarea inițială.
Chiar și în post te poți bucura de niște clătite delicioase și pufoase.
Ingrediente
- 500 ml apă minerală
- 300 g făină
- 3-4 linguri ulei de cocos
- 1 praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat
- coajă de lămâie sau de portocală
Citește și: Rețetă pentru sarmale de post. Care este secretul gospodinelor și ce le face incredibil de gustoase
Mod de preparare
Într-un bol încăpător se amestecă apa minerală, uleiul de cocos, făina, un praf de sare și esența de vanilie sau zahărul vanilat. Se amestecă totul cu un tel sau cu mixerul până devine un aluat omogen.
Se lasă aluatul la frigider pentru o jumătate de oră.
Citește și: Rețeta inedită de șnițele de post a Paulei Seling. E foarte simplă și ai nevoie de doar trei ingrediente!
După care se încinge o tigaie cu puțin ulei și se toarnă din compoziția păstrată la frigider cu polonicul. Aluatul trebuie distribuit uniform în tigaie. Se rumenește clătita pe ambele părți pentru câteva minute.
Trucul pentru a le păstra textura pufoasă este ca stratul de clătite adunate pe o farfurie să fie rotit tot timpul, astfel încât ultima clătită scoasă din tigaie să fie totdeauna baza celorlalte. Procedeul se repetă pentru fiecare clătită nouă.
Citește și: Rețetă de post: prăjitură cu halva. Cum satisfaci nevoia de dulce în postul Paștelui
După ce se pune o clătită fierbinte deasupra, să fie întors întregul strat, astfel încât ultima să ajungă jos. Potrivit unei surse, aceasta este modalitatea prin care clătitele vor rămâne moi și pufoase. Acestea își vor păstra aspectul aerat și proaspăt timp îndelungat în urma condensului care se formează.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu suc de roșii și cremă de griș. Care e secretul desertului care împânzit internetul
Clătitele dulci de post se pot servi cu dulceață, gem, miere sau alte creme tartinabile de post. Dacă nu se adaugă esențe și arome - esența de vanilie sau coaja de lămâie sau portocală - în compoziție și dacă uleiul de cocos este înlocuit cu cel de floarea soarelui, clătitele pot fi servite și cu umpluturi sărate.
Citește și: Rețeta de post pentru mâncarea de ștevie, delicatesa sezonului. Gospodinele iubesc acest mod de preparare
Umplutura pentru clătitele sărate poate fi cu spanac, ciuperci, tofu sau alte creme tartinabile de post.
Rețeta ardeilor umpluți de post de la Mănăstirea Prislop. Cum să iasă savuroși... O mireasă a comandat tortul pentru nunta visurilor, dar ce a primit a fost un adevărat coșmar. Ce a făcut femeia cu prăj...