- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chiar dacă suntem încă în postul Paștelui, ne putem delecta cu o șaorma de post. Ingredientele se găsesc în toate magazinele, iar timpul pentru preparare este redus.
Șaorma de post delicioasă. Nici nu vei observa că nu conține carne. Ce ingrediente poți folosi
În zilele de post în care pofta este mai mare decât ne-am putea aștepta, o soluție este să apelăm la ingredientele de post și să preparăm o șaorma delicioasă. Chiar și fără carne, acest preparat rămâne printre preferatele românilor, potrivit unei surse.
Ingrediente
- patru lipii mari
- 200 g de șnițele de soia
- două linguri de ulei de măsline
- boia
- sare
- piper
- un castravete
- două roșii
- o ceapă roșie
- o lămâie
- un iaurt de soia
- doi cartofi mari
- usturoi, după gust
- ulei de floarea soarelui.
Mod de preparare
Prima dată se pregătesc șnițelele de soia, după care se taie în fâșii lungi. După care se ia o tigaie în care se pune ulei de floarea soarelui și se așază pe foc.
Citește și: Rețeta inedită de șnițele de post a Paulei Seling. E foarte simplă și ai nevoie de doar trei ingrediente!
Între timp, se taie cartofii pai și se pun în tigaie la prăjit. După ce sunt gata se presară sare pe ei și se lasă deoparte.
Într-un bol se adaugă iaurtul de soia, usturoiul zdrobit, zeama de la o lămâie, boia. Se amestecă totul foarte bine.
Citește și: Rețetă pentru sarmale de post. Care este secretul gospodinelor și ce le face incredibil de gustoase
În alt bol se pun bucățelele mărunte de castravete, roșiile tăiate felii, se adaugă ulei de măsline, sare și piper. Se amestecă totul și se lasă deoparte.
Citește și: Rețeta pentru clătite de post foarte pufoase. Care este trucul pentru o textură moale și aerată
După care se ia fiecare lipie și se unge cu sos de iaurt. Se pune și câte o lingură generoasă de salată și se adaugă fâșiile de șnițel de soia și cartofii prăjiți. Se rulează lipia și se strânge cu o folie de aluminiu în partea inferioară. După gust, se poate servi cu ketchup.