Căutare Live

Te pregătești pentru un city break sau o excursie? 6 trucuri să-ți faci eficient bagajul, în ton cu vremea

Un city break sau o mini excursie pot fi soluția potrivită pentru a ieși din monotonie, pentru a te detașa de problemele de la locul de muncă și pentru a te relaxa. Iar prețurile de sezon sunt tot mai tentante, așa că nu ai niciun motiv să ratezi ofertele.

Un city break sau o mini excursie pot fi soluția potrivită pentru a ieși din monotonie, pentru a te detașa de problemele de la locul de muncă și pentru a te relaxa. Iar prețurile de sezon sunt tot mai tentante, așa că nu ai niciun motiv să ratezi ofertele.

Singura problemă în acest anotimp este faptul că trebuie să pui haine groase în bagaj. Și acestea sunt grele, voluminoase și nu încap în bagajul de mână sau ocupă prea mult spațiu în rucsacul de munte. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să îți pregătești eficient bagajul, astfel încât să nu îți lipsească nimic fără să te doară spatele sau să plătești taxe suplimentare la aeroport:

1. Ia în calcul ținutele în straturi

În această perioadă, oscilațiile de temperatură sunt destul de frecvente pe parcursul unei zile. Dacă vrei să fii pregătit pentru orice, ar fi bine să îți concepi ținutele dinainte și să iei în serios varianta îmbrăcatului în straturi.

Așadar, gândește-te la combinații de haine pe care le poți destructura, astfel încât să nu existe momente în care îți este prea cald sau prea frig. Varianta tricoului combinat cu un cardigan sau o jachetă călduroasă și o vestă care să te protejeze de vânt poate fi una câștigătoare într-o vacanță de toamnă.

2. Îmbracă hainele groase pe drum

Dacă nu vrei să te limitezi la combinațiile în straturi menționate anterior și ai prefera să ai și haine mai groase la tine, singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să nu le pui în bagaj. Așadar, puloverul tău preferat poate intra în componența ținutei pentru călătorie și vei evita astfel supraîncărcarea bagajului.

Pe de altă parte, dacă nu cumva călătorești în țările nordice, nu vei avea nevoie prea curând de o geacă groasă, așa că nu te chinui să o cari în bagaj sau să o porți pe drum.

3. Ia în calcul articolele vestimentare versatile

O eșarfă supradimensionată e perfectă pentru a-ți proteja gâtul în serile răcoroase, dar se poate transforma și într-un poncho călduros și confortabil la nevoie, așa că nu sta pe gânduri dacă să o pui în bagaj.

Alege un model uni sau în culori care se potrivesc cu oricare dintre ținutele tale prestabilite pentru zilele de mini vacanță și orientează-te către texturi moi, confortabile și materiale care țin de cald, așa cum sunt combinațiile de lână.

4. Limitează-te la o pereche de încălțări ușor de asortat

În ceea ce privește regulile de alegere a încălțărilor pentru vacanțe scurte sau excursii de weekend, trebuie să ai în vedere următoarele lucruri: confortul și ușurința de a le asorta cu oricare dintre ținutele pe care le vei purta.

Alege o pereche de încălțări de culoare neutră, pe care le-ai mai purtat și în care te-ai simțit bine; ultimul lucru pe care ți-l dorești în zilele când mergi mult pe jos este să faci bătături. Nuanțe precum nude, negru sau gri pot fi asortate cu ușurință cu orice ținută, indiferent dacă vorbim despre sneakers, pantofi casual sau ghete.

5. Nu face abuz de „rezerve”

Bineînțeles că nu e o idee bună să fii la limită cu hainele, accesoriile și lenjeria intimă, dar asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi cu planurile de rezervă. O bluză, un set de lenjerie intimă și două perechi de șosete în plus vor fi suficiente pentru a te salva din orice situație.

În plus, poți oricând să cumperi punctual oricare dintre aceste articole, dacă ai neapărată nevoie de ele.

6. Învață de la sportivi și urmează-le exemplul

Decât o geacă groasă, care cântărește câteva kilograme și îți poate ocupa tot bagajul sau te poate împovăra pe drum, mai bine te-ai orienta către articole de îmbrăcăminte tehnică, dacă vrei să fii pregătit pentru frig.

Acestea sunt suficient de călduroase pentru o zi rece de toamnă, dar ușoare și deloc voluminoase, așa că pot să încapă în bagajul de mână.

Restricțiile din aeroport sau limitarea fizică de a căra un bagaj prea voluminos sau prea greu n-ar trebui să îți afecteze dorința de a pleca în vacanță. Dacă știi să abordezi totul cu eficiență, astfel de probleme pot avea soluții simple și la îndemâna oricui.

Sursă foto: Shutterstock

FOTO: AȘA ar arăta copilul cuplului Meghan Markle - prințul Harry. Imaginile fac înconjurul lumii... Greutatea ideala în funcție de înălțime și sex. Află dacă ai prea multe sau prea puține kg...
Parteneri
Compatibilitatea numerologică în funcție de cifra destinului. Ce fel de cuplu sunteți
Catine.ro
Ultimele știri
x