Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

7 castele in care poti innopta regeste

Magia castelelor si luxul aristocratiei au fascinat generatii intregi, indiferent de varsta. In Europa, castele, fortarete sau palate isi deschid acum portile pentru a primi oaspeti dornici de o intoarcere in timp si de o experienta inedita departe de tumultul marilor orase.

Nu este om care sa nu fi visat, cel putin o data in viata, sa stea intr-un castel. De cativa ani, acest vis se poate transforma in realitate, mai ales ca unii proprietari au ales sa-si deschida portile castelelor si domeniilor lor si vizitatorilor dornici de a petrece cateva nopti „regale”. De altfel, aceste castele transformate in locuri de innoptat sunt in permanenta prezente in topul celor mai bune si mai luxoase hoteluri, iar restaurantele lor sunt, in cele mai multe cazuri, premiate. Bineinteles, si preturile sunt pe masura.

HAZLEWOOD, Marea Britanie

La mai putin de jumatate de ora de mers cu masina de Leeds sau York se afla castelul Hazelwood, a carui istorie este invaluita in povesti cu regi si cavaleri. Nu se stie cu exactitate cand a fost construit, dar s-a descoperit ca a fost mentionat pentru prima data in documente in anul 1086. La Hazlewood exista 35 de camere si apartamente a caror dimensiune difera si care au fost decorate pentru a le sublinia frumusetea naturala, dar si tinand cont de faptul ca, de-a lungul timpului, castelul a servit drept manastire si loc de retragere.

Avand un domeniu care se intinde pe aproape 30.000 de metri patrati, una dintre activitatile preferate aici este pictura. Insa, Hazlewood mai are si o latura ascunsa, data de renumele de a fi un castel bantuit. O sustin chiar proprietarii, iar acest fapt, intrigant pentru unii, ar putea fi nu tocmai pe placul altora. In acest castel, pretul pentru o camera porneste de la 200 de euro pe noapte.

Citeste continuare in Income Magazine

foto: islandselfcatering.co.uk

Recomandari