Căutare Live

Te cazezi la hotel și afli că există un caz depistat de coronavirus. Ce se întâmplă în acest caz? Măsurile au fost "relaxate"

Ce se întâmplă dacă într-un hotel apar cazuri de coronavirus? Este întrebarea la care au răspuns reprezentanții Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), care susțin că nu va fi cazul închiderii întregii unități hoteliere. Măsurile par să fi fost... "relaxate".

Ce se întâmplă dacă într-un hotel apar cazuri de coronavirus

Hepta

În situația apariţiei unor cazuri de infectare cu coronavirus într-un hotel, dacă acesta are stabilite circuite diferite, nu se va închide întreaga unitate, ci doar secţiunile afectate, a declarat joi Robert Chioveanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Cât ne costă o vacanță în iulie? Ofertele din România, mai scumpe decât concediile în Grecia și Bulgaria, la preț întreg

Cazuri de Covid-19 în hoteluri: Nu blocăm activitatea

În timpul unei întâlniri cu antreprenorii din turism, unul dintre aceștia a afirmat că apariţia de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 în marile hoteluri este inevitabilă şi l-a întrebat pe şeful ANSVSA care va fi reacţia autorităţilor.

„Dacă într-un hotel sau într-un restaurant se întâmplă (să fie identificat un caz pozitiv – n. r.) şi aveţi circuite diferite, să spunem că la camera de la etajul 1, se închide zona de acces pentru etajul 1, se face dezinfecţie, se face igienizare, se face ancheta epidemiologică, după care etajele 2 şi 3 pot funcţiona. Noi pe această idee am mers, nu să blocăm întreaga activitate”, a răspuns Robert Chioveanu.

Te cazezi la hotel și afli că există un caz depistat de coronavirus. Ce se întâmplă în acest caz? Măsurile au fost "relaxate"

Foto: Federației Patronatelor din Turismul Românesc

Se deschid plajele, dar ai nevoie de rezervare! Ce trebuie să faci ca să mergi la mare! Masca de protecție, obligatorie sau nu?

Preşedintele ANSVSA a menţionat că măsurile de prevenţie pentru operatorii din domeniul alimentar au fost postate pe site-ul Autorităţii.

„Pe site-ul Autorităţii noastre, www.ansvsa.ro, am pus 10 reguli pe care operatorii economici din domeniul alimentar trebuie să le respecte cu privire la siguranţa alimentelor şi Covid-19, apoi sunt recomandări clare pentru reluarea activităţilor de către operatorii din domeniul alimentaţiei publice. Sunt cerinţe normale, de bun-simţ. Trei luni de zile (operatorii economici, n.r.) au fost închişi. Acum îşi deschid afacerile, deci trebuie să avem nişte cerinţe minime, specifice, să se îngrijească şi să îşi ia toate măsurile de precauţie, măsuri care înainte de reluarea activităţii să fie adecvate, pentru ca să nu existe un caz de Covid în unitate. Vă daţi seama ce s-ar întâmpla dacă s-ar duce vestea că a fost depistat un caz în unitatea dumneavoastră!”, le-a transmis Robert Chioveanu antreprenorilor din turism.

Cât ne costă o vacanță în iulie? Ofertele din România, mai scumpe decât concediile în Grecia și Bulgaria, la preț întreg...
Parteneri
Trucuri pentru a consuma mai multe fructe și legume. Cum poți să-ți diversifici dieta
Catine.ro
Ultimele știri
x