Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30X Factor

Românii, adio concedii în Grecia? Guvernul vrea să primească, începând din iulie, turişti doar din anumite țări

Grecia se pregăteşte să-i întâmpine pe turiştii străini în iulie, dar sosirile nu vor fi din toată lumea, aşa cum se întâmplă în fiecare an, a anunţat ministrul Turismului.

Grecia, una dintre destinațiile preferate de români pentru vară. Santorini în foto

Hepta

"Deschiderea frontierelor este ceva ce trebuie discutat cu experţii din sănătate şi sperăm că vor fi de acord cu o deschidere graduală. Avem ca obiectiv luna iulie pentru primirea turiştilor, dar ei nu vor putea veni din orice destinaţie", a explicat Ministrul grec, Theocharis, într-un interviu acordat BBC.

Turiștii vor călători în Grecia pe baza unui "pasaport de sănătate"

Săptămâna aceasta, ministrul Turismului a anunţat că autorităţile de la Atena vor să introducă "un paşaport de sănătate", care va servi ca dovadă că o persoană nu este infectată cu COVID-19.

Citește și:

Doar câteva zile ne despart de vârful pandemiei de coronavirus. Alexandru Rafila, avertisment îngrijorător „Cifra prognozată poate fi depășită”

Sezonul turistic din acest an va dura doar trei luni, în perioada iulie-septembrie, a explicat Theocharis, adăugând că, dacă evoluţiile sunt pozitive, în perioada octombrie - noiembrie s-ar putea înregistra o creştere a numărului de turişti în Grecia. Totuşi, cea mai mare dificultate pentru Grecia, dependentă de turism, va fi să stabilească exact cine şi cum va putea intra în ţară.

Sunt în derulare discuţii la nivelul UE pentru determinarea modurilor în care cetăţenii blocului comunitar îşi vor putea efectua vacanţele anuale în 2020, a declarat ministrul elen al Turismului.

Citește și:

Planurile de călătorii ale românilor, date peste cap! Anularea vacanțelor din cauza pandemiei de coronavirus. Explicația lui Răzvan Pascu

Măsurile de relaxare încep pe 4 mai în Grecia

Joi, autorităţile de la Atena au decis prelungirea cu o săptămână, până pe 4 mai, a restricţiilor impuse pentru încetinirea răspândirii noului coronavirus, menţionând că o relaxarea a acestora se va face gradual în lunile mai şi iunie.

Recomandari