Antena Căutare

La plajă, doar cu rezervare din timp. Noua măsură restrictivă împotriva coronavirusului, tot mai populară în Europa

În timp ce mulţi români se revoltă pentru că sunt obligaţi să poarte mască de protecţie în aer liber, în zonele aglomerate, belgienii nu au nicio problemă cu respectarea regulilor! Guvernul le-a spus să o poarte din clipa în care ies din casă, atunci asta fac. Nu au o problemă cu masca nici măcar atunci când sunt la malul mării

La plajă, doar cu rezervare din timp. Noua măsură restrictivă împotriva coronavirusului, tot mai populară în Europa Galerie
La plajă, doar cu rezervare din timp, în Belgia | Hepta

Belgienii realizează că sănătatea lor este mai importantă decât orice. Însă masca purtată permanent nu este singura măsură luată de autorităţile din Belgia. Sunt plaje, de exemplu, pe care nu poţi merge dacă nu ţi-ai făcut programare.

Programarea este obligatorie pe anumite plaje din Belgia

Autorităţile locale din Ostend, oraş situat la aproximativ 120 de km de Bruxelles au implementat sistemul de rezervare pentru trei dintre cele mai aglomerate plaje de pe litoralul lor.

"Acest sistem ne permite să ştim câţi oameni vin şi le putem asigura distanţarea fizică. De asemenea, putem să-i îndrumăm spre alte plaje, în caz contrar oamenii se vor duce în acelaşi loc", spun managerii.

Citește și:

Școli din Germania, închise la câteva zile după începerea anului școlar. Sute de elevi și zeci de profesori au fost trimiși în carantină

Turiştii dornici să stea pe plajă măcar câteva ore nu se arată deranjaţi că, în prealabil, trebuie să-şi facă rezervare.

"Nu sunt dezamăgit, pentru că mă simt în siguranţă. Ştiu că este ceva ieşit din comun, aşa cum a fost pandemia de gripă din 1918, este ceva istoric, dar sunt în formă, nu sunt bolnav, deci sunt de acord cu regula, fără nicio problemă", explică un turist din Bruxelles.

Rezervările se fac la oficiul pentru turism, iar confirmările sunt primite pe telefoanele inteligente. Acestea sunt prezentate autorităţilor, în clipa în care turiştii vor să ajungă pe plajă.

Implementarea acestui sistem de rezervare vine după ce - luna trecută - în Belgia - s-a înregistrat o creştere a cazurilor noi de infectare cu coronavirus.

Citește și:

S-a aflat când se închid școlile în București. Câte cazuri de coronavirus ar trebui să se înregistreze zilnic pentru ca elevii să rămână acasă

Belgienii poartă măști în aer liber

În Belgia, oamenii nu ezită să poarte măşti în aer liber. Chiar şi atunci când se plimbă pe pontoane sau pe străzile oraşelor-staţiune. De asemenea, Guvernul a cerut proprietarilor de baruri şi restaurante să ia datele personale ale clienţilor, astfel încât să poată să intervină prompt în cazul unei îmbolnăviri care ar putea genera un focar de infecţie.

Belgia a fost lovită grav de pandemie. Ţara cu 11 milioane şi jumătate de cetăţeni a înregistrat peste 66 de mii de infectări cu coronavirus şi aproape 10 mii de decese.

Călătorește spre Germania în 2020...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x