S-a stabilit care este cel mai frumos oraş din Europa în 2017! Este pe primul loc în această categorie pentru a zecea oară în ultimii 11 ani

 

Casă a peste un milion de opere ale artei renascentiste, un paradis gastronomic şi o vibrantă scenă a modei, Florenţa a fost votată cel mai frumos oraş din Europa în 2017, în cadrul Travel + Leisure World’s Best Awards. 

Cele mai frumoase oraşe au fost alese de către cititorii T+L  în funcţie de o serie de factori printre care cultură, bucătărie, nivel de prietenie, shopping sau turism.

Oraşul se află pe râul Arno şi este cunoscut pentru istoria şi importanta sa în Evul Mediu şi în Renaştere, în special pentru artă şi arhitectură să. Un centru comercial şi economic medieval, fiind unul dintre cele mai bogate oraşe ale timpurilor, Florenţa este considerat locul de naştere al Renaşterii italiene. A fost mult timp sub conducerea de facto a Familiei Medici. Din 1865 până în 1870 oraşul a fost de asemenea capitala Regatului Italiei. Realmente un uriaş muzeu în aer liber, Florenţa include cele mai multe opere de artă din Italia şi una dintre cele mai mari colecţii din lume.

Florenţa înseamnă şi un paradis culinar, unde poţi degusta cele mai gustoase delicatese, de la mozzarella proaspătă la paste, cea mai bună pâine sau ciocolată, ricotta, rravioli, gelato ori tiramisu. Aici te poţi delecta şi cu unele dintre cele mai bune vinuri din lume.

sursa: mediafax

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe