Oficial! Uniunea Europeană și-a redeschis graniţele pentru sezonul turistic. Aeroporturile, luate cu asalt de britanici, nemți și italieni

Echilibru subtil între măsurile sanitare legate de noul coronavirus şi necesitatea economică: Uniunea Europeană îşi redeschide miercuri graniţele în mijlocul sezonului estival.

Uniunea Europeană și-a redeschis graniţele pentru sezonul turistic

Hepta

UE a autorizat zboruri provenind din 14 ţări de pe toate continentele, plus cele din China, cu singura condiţie ca aceasta să primească pe teritoriul său vizitatori "neesenţiali" din UE, ceea ce momentan nu este cazul.

Lovitură pentru românii cu vacanțe programate în Grecia! Cum le-ar putea fi date peste cap toate planurile! Este oficial!

UE redeschide granițele pentru sezonul turistic. Lista țărilor, pe criterii epidemiologice

Fructul negocierilor dificile, această listă adoptată marţi şi care urmează să fie revizuită în două săptămâni se bazează "în principal" pe criterii epidemiologice.

Vor fi admişi în UE şi spaţiul Schengen turişti veniţi din Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay.

SUA, Brazilia, Rusia, India, Turcia și Israel, excluse de pe listă

Statele Unite, ţara cea mai afectată de pandemie cu 125.928 de decese la aproape 2,6 milioane de cazuri, sunt excluse de pe listă, de asemenea şi Brazilia, Rusia, India, Turcia şi Israel.

Un virus din China ar putea provoca o nouă pandemie, după cea de COVID-19!

Grecia, luată cu asalt de turiști britanici, italieni, germani

Aeroportul din Corfu afişa miercuri şaptesprezece zboruri charter din Germania, Irlanda, Austria şi Elveţia. Peste 3.200 de zboruri internaţionale au ajuns în 2019 în Corfu, cu turişti în principal britanici, germani, polonezi şi italieni.

Europa, fostul epicentru al pandemiei, îşi continuă revenirea la normal: Muzeul Auschwitz-Birkenau a primit miercuri din nou vizitatori în Polonia, cinematografele şi micile evenimente culturale şi-au reluat activităţile în Austria şi casele de toleranţă s-au redeschis în Olanda.

Ultimele știri