Căutare Live

Vara a început, dar litoralul e plin de gunoaie. Un ONG a făcut topul celor mai murdare plaje din România

Plajele din Eforie sunt cele mai murdare de pe litoral, urmate de cele din Mamaia şi Năvodari. Sunt concluziile unui ONG care a stat să numere, bucată cu bucată, fiecare deşeu de pe opt dintre cele mai populare plaje din România. Este un studiu făcut in fiecare an şi care vine cu o concluzie îngrijorătoare.

Plajele din Eforie sunt cele mai murdare de pe litoral, urmate de cele din Mamaia şi Năvodari. Sunt concluziile unui ONG care a stat să numere, bucată cu bucată, fiecare deşeu de pe opt dintre cele mai populare plaje din România. Este un studiu făcut in fiecare an şi care vine cu o concluzie îngrijorătoare. Cantitatea de gunoaie se dublează de la an la an. Iar plasticul ajunge şi în farfuriile turiştilor.

Vara abia a început, dar gunoaiele nu au dispărut niciodată de la malul mării. Chiştoace de ţigară, ambalaje sau paie de plastic, toate au fost numărate de un ONG.

„Numărul deşeurilor creşte de la sesiune la sesiune. De exemplu, dacă în anul 2016, în aceeaşi lună, în aprilie, am avut 3.000 de deşeuri înregistrate, am ajuns ca în anul acesta să avem 12.518”, a declarat Angelica Paiu, manager proiect.

Între Eforie Nord şi Sud culoarea apei Mării Negre este una de vis. Totuşi acest aspect este umbrit de modul în care arată plaja aferentă. Voluntarii unui ONG care monitorizează deşeurile spun că aici au găsit cele mai multe gunoaie.

Mamaia şi Năvodari completează topul celor mai murdare plaje din România. Cea mai curată este şi cea mai puţin vizitată, plaja de la Corbu.

Obiectele de plastic reprezintă peste jumătate dintre deşeurile aruncate de turişti pe plajă. Un material care ajunge cu uşurinţă în mare şi unde începe să se descompună rapid.

Ziua Naționala a Frantei 2019. Top 5 orașe de vizitat în vacanța de vară... Ce obiective turistice poți vizita pe Transalpina în 2019. Galerie foto...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri