Căutare Live

Vara e la final în calendar, nu şi pe plajă. În 2 Mai, satul din sudul litoralului, turismul a explodat în ultima perioadă

Valurile care se sparg la mal şi sunetul pescăruşilor compun muzica pe care vor să o asculte în vacanţă mii de turişti. Ambientul perfect, tot mai mulţi oameni îl găsesc în sudul litoralului românesc.

Valurile care se sparg la mal şi sunetul pescăruşilor compun muzica pe care vor să o asculte în vacanţă mii de turişti. Ambientul perfect, tot mai mulţi oameni îl găsesc în sudul litoralului românesc.

Satul de la malul mării care avea odată uliţe şi câteva zeci de case ce se întindeau până aproape de plajă e acum unul dintre cele mai căutate ca destinaţie de vacanţă. 2 Mai e opţiunea familiilor cu copii, care caută linişte şi vacanţe la preţuri mici. Aici vin însă şi turişti din străinătate, dar şi români care muncesc peste graniţe şi se întorc în ţară în perioada concediului.

Pe o saltea, o tânără citeşte liniştită o carte. Pe şezlonguri sau direct pe cearşaf turiştii se relaxează în familie. În nisipul fin, copiii se joacă nestingheriţi. Suntem în 2 Mai, locul descris de turişti ca Vama de altădată.

În 2 Mai, turiştii pot şi înnopta direct pe plajă. 15 rulote le oferă confortul de acasă. Maria, o româncă stabilită în Germania, vine aici în vacanţă, în fiecare an.

Venită din Spania, o altă familie de români a ales casa Nadiei pentru vacanţă.

Terasele îşi atrag clienţii cu porţii generoase de mâncare şi cu preţuri mici. Cu 100 de lei, turiştii pot cumpăra un platou pentru întreaga familie.

De suveniruri, se ocupă personal familia Tofan.

Iarna, când marea agitată aduce pietre la mal, Amalia, una din fiicele femeii, le adună şi le transformă apoi în suvenir. La 13 ani, Gabriela, sora ei mai mică, preferă să deseneze. Şi o face chiar foarte bine, cu hena, direct pe pielea turiştilor.

Faţă de anii trecuţi, vara aceasta, în 2 Mai au ajuns cu 30% mai mulţi turişti. Cazarea în casele localnicilor costă în jur de 100 de lei pe noapte. La pensiuni, preţurile pentru un cuplu pot ajunge şi la 350 de lei. În ultimii doi ani, mai multe vile au fost ridicate în satul din sudul litoralului românesc.

Ce trebuie să știi despre Cascada Bigăr: legendă, locație, traseu, cazare... Ce trebuie să știi despre Mănăstirea Prislop: istorie, program, traseu, cazare...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri