Căutare Live

VIDEO! Cetatea Medievala, vatra orasului Targu Mures

In Transilvania sunt sapte cetati importante si pana acum am vizitat patru dintre ele. Astazi mergem in Cetatea Medievala din Targu Mures, care s-a dovedit a fi vatra actualului oras.

Ca si in multe alte cazuri din Transilvania, orasele actuale s-au dezvoltat in jurul unei cetati. Ei bine nici Targu Mures nu face exceptie. Daca nu ar fi existat cetatea, poate astazi nu am mai fi vorbit de un oras.

Cetatea Medievala este amplasata in apropierea centrului municipiului Targu-Mures. Complexul Cetatii ocupa o suprafata de circa 4,3 ha si este alcatuit dintr-o incinta fortificata cu 7 bastioane unite prin ziduri, ce formeaza o mare curte interioara, in cadrul careia se gasesc Biserica Reformata si Cladirea Manutantei. In incinta cetatii au existat diferite cladiri de-a lungul timpului, dar au fost demolate in anul 1962, pentru realizarea unui parc de distractii.

Prima fortareata, construita pe actualul amplasament in anul 1492, din dispozitia voievodului Transilvaniei, Báthori István, a fost distrusa in urma unei invazii turco-tatare. Ulterior, adica in 1602, judele de atunci al orasului a facut o serie de demersuri pentru obtinerea permisului de constructie de la principele transilvanean si, nu in ultimul rand, de la sultan. Initiativa lui a fost acceptata, iar lucrarile de constructie au fost demarate in 1602.

S-a inceput cu reconstructia bisericii cea veche, iar apoi, lucrarile s-au extins si au durat pana in anul 1652. Ca arhitectura, intregul ansamblu poarta amprenta Renasterii tarzii. Au fost ridicate 7 bastioane, dintre care 5 construite de bresle. Toate cele sapte, adica bastionul cizmarilor, al blanarilor si lacatusilor, al dogarilor, croitorilor, macelarilor, a lui Báthory si bastionul de poarta au fost legate intre ele cu ziduri de 10m inaltime.altmarius.ning.com
FOTO! Side, un paradis printre antichitati... VIDEO! Weekend cu soare la mare...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri