Antena Căutare

MediCOOL, 13 mai. Cât de importantă este vitamina C în rutina zilnică. Cum poate reduce semnele îmbătrânirii

În cadrul ediției MediCOOL din 13 mai, gazda emisiunii, Carmen Brumă, a stat de vorbă cu un medic specialist în dermatologie despre importanța includerii vitaminei C în rutina zilnică. Ce efecte benefice are această substanță activă asupra tenului și cum poate preveni semnele îmbătrânirii pielii.

colaj foto medicool Galerie
Cât de importantă este vitamina C în rutina zilnică. Cum poate reduce semnele îmbătrânirii | Antena 1

Medicul dermatolog Adina Alexandru a vorbit, în cadrul ediției MediCOOL din 13 mai, despre pașii care ar trebui urmați în cazul unei rutine antirid corecte. Iată de la ce vârstă putem începe să ne formăm o astfel de rutină, dar și care sunt ingredientele-cheie care ajută la prevenirea și ameliorarea semnelor îmbătrânii tenului.

Cât de importantă este vitamina C în rutina antirid

Se spune că rutina de îngrijire antirid trebuie să înceapă încă de la primele riduri, astfel că medicul a venit cu câteva sfaturi importante. Iată ce rol important are vitamina C într-o astfel de rutină zilnică!

„Este o legătură directă. Începând de la vârsta de 25 de ani, putem observa, la nivelul pielii, acel aspect de colorație neuniformă, pete, pori vizibili și chiar și riduri fine, ceea ce înseamnă primele semne ale îmbătrânirii cutanate. Vitamina C poate avea un efect benefic asupra acestora, deoarece este un ingredient activ un efect puternic antioxidant”, a explicat medicul dermatolog Adina Alexandru.

Cum alegem produsul potrivit care conține vitamina C

Pe piață există însă o gamă variată de produse care conțin vitamina C, în diferite concentrații, sau chiar produse derivate derivate din această substanță, care ar putea să îngreuneze alegerea. Cum știm însă care este cea potrivită.

„Există, într-adevăr, vitamina C sub formă de derivate, dar și formule cu vitamina C pură. Acest ingredient activ este întâlnit sub denumirea de acid elascorbic și este varianta de concentrație activă pe care medicii dermatologi o recomandă.

Există astfel de formule, care conțin vitamina C în stare pură și concentrată, peste 10%, în combinație cu elemente precum acid salicilic sau vitamina E, care au ca efect o luminozitate mai mare a pielii și reducerea porilor și a ridurilor”, a explicat dermatologul.

De la ce vârstă ar trebui să înceapă rutina antirid

Ridurile au făcut parte dintotdeauna dintr-un proces pe cât de firesc, pe atât de nedorit, având în vedere că efectele îmbătrânirii tenului pot afecta imaginea de sine, în cele mai multe dintre cazuri. Iată când ar trebui să ne punem problema construrii unei rutine antirid, dar și care este momentul ideal pentru a integra și vitamina C în acest ansamblu.

„Vârsta de 25 de ani este momentul în care putem să ne gândim să ne construim o rutină corectă, de prevenire și de corectare a apariției îmbătrânirii cutanate. Putem urma o rutină care să pornească de la etapa de curățare, urmată de etapa de aplicare a unei formule cu vitamina C concentrată și, ulterior, crema cu SPF, care ne protejează de efectul soarelui. Astfel, pe de o parte prevenim îmbătrânirea cutanată și pe de altă parte corectăm aceste efecte”, a conchis medicul dermatolog.

MediCOOL, sezonul 4, episodul 13 din 13 mai 2023. Trenduri și trucuri care ne îmbolnăvesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x