Antena Căutare

MediCOOL, sezon 1, episod 1. Despre alergii, anxietate și povestea unei tinere care face performanță în ciuda paraliziei cerebrale

MediCOOL, cel mai nou proiect Antena 1, a avut premiera astăzi, 29 august 2021, de la ora 15. Doi doctori COOL, cu experienţă, traduc pe înţelesul tuturor, informaţiile esenţiale: doctorul Mihai Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, şi doctorul Alexandru Meroiu, medic stomatolog, specialist în Estetică dentară. Iată primul episod, din sezonul 1.

Dr. Mihail Pautov Galerie
MediCOOL este primul show care face sănătatea cool. În fiecare săptămână, gazda emisiunii este dr. Mihail Pautov | Antena 1

MediCOOL este primul show care face sănătatea cool. În fiecare săptămână, gazda emisiunii, dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni) alături de co-prezentatorii, dar şi de invitaţii lor, medici din diverse specializări, discută o serie de subiecte legate de sănătate şi răspund întrebărilor venite de la telespectatori.

Citește și: Top 5 cele mai bune seriale cu doctori

Alături de dr. Pautov vor sta, în fiecare săptămână, dr. Meroiu Alexandru Răzvan, medic stomatolog cu o vastă experienţă în Estetica dentară, dr. Elena Popa, Medic specialist Dermato-Venerologie şi Estetica Medicală, dr. Iulia Solomon, Medic specialist Dermato-Venerologie şi Dermatologie pediatrică şi Iuliana Dabija, tehnician nutriţionist, psihonutriţionist şi arbitru naţional în cadrul competiţiilor interne de powerlifting.

MediCOOL, sezon 1, episod 1. Despre alergii, anxietate și povestea unei tinere care face performanță în ciuda paraliziei cerebrale

În secțiunea numită "Hei, info doc", doctorul Pautov a vorbit despre alergii. Chiar el suferă de alergie la graminee, polenuri pe care le inspirăm în special vara. Din fericire, există remedii pentru ele, pe care medicul le-a prezentat în emisiune. Pentru acest lucru, a chemat-o în platou pe Iuliana Dabija, nutriţionist, psihonutriţionist şi antrenor.

Ei demonstrează cum intră alergenii în organismul nostru. Un pas important ca să scăpăm de alergeni este să mergem, desigur, la medic, ca să ne facem un test alergologic, apoi putem recurge și la spălarea nazală, care este o metodă foarte bună pentru a ameliora efectele alergiilor. Spălarea nasului se va face cu fața aplecată spre chiuvetă, astfel încât lichidul să spele cavitatea nazală și să curgă înapoi afară, nu retrograd în faringe. E recomandat ca o astfel de spălare să se facă oricând, în fiecare seară, nu doar în cazul alergiilor.

În secțiunea numită "Cinci", medicul Pautov abordează tema tinereții fără bătrânețe și detaliază cinci feluri prin care putem arăta mai bine, alături de dr. Elena Popa și dr. Iulia Solomon. Atitudinea, stilul de viață cât mai sănătos, protejarea de razele UV, îngrijirea întregului corp și chiar și procedurile estetice (făcute cu bun simț și bun gust) sunt cele cinci sfaturi esențiale ca să ne menținem în cea mai bună formă.

Mai departe în emisiune, în secțiunea "A doua șansă", medicul Pautov vorbește despre paralizia cerebrală și prezintă povestea impresionantă a Ioanei, care s-a născut cu nevoi speciale, având acest diagnostic. Îi place să înoate și face și performanță cu pasiunea ei, în ciuda problemelor de sănătate.

În secțiunea "Mit", este abordată tema toxinelor. Medicul Pautov demontează mitul conform căruia prin transpirație eliminăm toxine. "Prin piele, ies apă, un pic de săruri, un pic de uree, dar cam atât. Pot ieși și foarte puține toxine sau poluanți, dar numărul e atât de mic, de ordinul 0,01 la sută din cât iese, în general, prin celelalte organe", a explicat medicul Pautov.

În secțiunea "Știați că?" a emisiunii MediCOOL se vorbește despre inimă. Acest organ al nostru poate să bată cu aproximativ 45 de bătăi pe minut, chiar dacă nu mai primește "instrucțiuni" de la creier.

La "Super Doc", medicul Pautov îl are invitat pe doctorul Bogdan Mocanu, medic primar O.R.L. și Doctor în Științe Medicale. Cei doi discută despre sinuzită, o inflamație a mucoasei care tapetează cavitățile din jurul nasului. E important să reținem aici că nu orice nas care curge sau orice durere de cap pe care o avem înseamnă sinuzită. Simptomele sinuzitei pot fi ușor confundate cu cele ale altor afecțiuni destul de comune.

Terapetul Mihai Albu: "Anxietatea este o frică ce nu are obiect"

În secțiunea "Social COOL", medicul Pautov îl invită în platou pe Alecsandru Dunaev, actorul din serialul Adela, care povestește cum Oana Moșneagu i-a dat la un moment dat cu o minge de baschet în față. Medicul Pautov i-a spus ce probleme pot surveni în urma acestui incident, cum ar fi o luxație de mandibulă. Cei doi au făcut și un battle în rime, iar momentul a fost haios. Cine ar fi spus că doctorul Pautov poate să cânte atât de bine!

La "Atelier: Creier", se discută despre anxietate, împreună cu terapetul Mihai Albu. "Anxietatea este o frică ce nu are obiect, spre deosebire de frica 'normală', care are un motiv palpabil", a spus terapetul Mihai Albu, care oferă și câteva exerciții, inclusiv unele de respirație, care ne ajută în situația în care avem momente de anxietate.

În încheiere, implanturile reprezintă tema din secțiunea "Ușor de simplu". Alexandra Mircea, medic dentist, vorbește cu medicul Traian Comănescu, iar acesta prezintă unele dintre cele mai bune aparate care ajută la aceste proceduri.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x