Antena Căutare

MediCOOL, sezon 3, episod 13 din 19 noiembrie 2022. Sfaturi și leacuri băbești împotriva răcelii. Ce experiment au făcut invitații

MediCOOL este o emisiune despre sănătate, în cadrul căreia informațiile “scorțoase” din medicină sunt prezentate în mod prietenos și simplu pentru ca toată lumea să înțeleagă pe calea ușoară cum funcționează corpul uman și cum ne putem proteja. Doctor, Mihail Pautov este gazda emisiunii.

Sfaturi și leacuri băbești împotriva răcelii. Ce experiment au făcut invitații Galerie
Sfaturi și leacuri băbești împotriva răcelii. Ce experiment au făcut invitații | Antena 1

MediCOOL este primul show care pune sănătatea pe primul loc. Este o emisiune în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală pentru ca noi să avem o mai bună viziune despre cum putem avea grijă de sănătatea noastră.

În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.

Mai exact, alături de gazda emisiunii, dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală), dr. Elena Popa (medic specialist Dermato-Venerologie şi Estetică Medicală), Carmen Brumă (autor programe de slăbit), începând din acest sezon, telespectatorii o vor putea urmări pe Urania Cremene, unul dintre cei mai apreciaţi experţi în parenting din România.

În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.

Ioana Vodă și Doctor Mihail Pautov, despre leacurile băbești împotriva răcelii. Ce au spus la Medicool, 19 noiembrie 2022

Iată ce leacuri băbești susține doctorul Ioana Vodă și ce sfaturi le dă oamenilor care au prbleme:

„Putem încerca supe băbești. În 3-5 zile ne putem face bine. O viroză banală sau o modificare de metabolism, noi trebuie să ne facem bine. La început de răceală pot încerca ce făcea bunica. Trebuie să fim atenți cât facem aceste lucruri, maxim 3-5 zile. Majoritatea bacililor intră pe nas. Să zicem că avem o alergie sau polen, atunci se face un edem și o reacție. Toate încep la nas. Nasul face rinite, acute sau cronice. Dacă mucoasa se inflamează prea tare, trebuie să mergem la medic. Rinita poate fi acută și trece singură sau rinita bacteriană. Avem un streptococ de care ne este frică.

În primul rând, nu vă tratați acasă, decât 3-5 zile. Dacă devine grav, dacă recidivează, căutați-mă, e o disfuncție. Targetul e să îmi caut cazua, să repar”, spune Ioana Vodă la Medicool 2022.

Ce trebuie să mănnci când ești răcit. Sfaturi de la Carmen Brumă, la Medicool 2022

Carmen Brumă și Mihail Pautov au stabilit care sunt cele mai bune metode și alimente pentru perioada răcelii. Iată ce sfaturi au oferit:

„Mulți medici recomandă să mănânci înghețată atunci când ești răcit. Dacă înghețata e făcută în casă, cu fructe e foarte bine. Supă de pui e minunată, e un aliment complet. Ai tot ce-ți poți dori, ai legume, colagen. Dacă pui și niște tăiței e perfect. Pătrunjelul, usturoiul, surse bune antivirale. Ghimbirul și ardeiul ute, ceapa, o sursă bună de vitamina C. Citrice, lămâia e bună, în ceai. Ceaiul de ceapă calmează durerile de gât. Un lucru extrem de important este hidratarea. Avem nevoie de apă, mai mult decât bem în mod normal”, spune Carmen Brumă la Medicool 2022.

Ce conțin secrețiile nazale? Ce au răspuns Doctor Mihail Pautov și invitații lui: Eliza și Cosmin Natanticu

Doctorul Mihail Pautov și soții Natanticu au vorbit despre secrețiile nazale. Iată ce au descoperit:

„Cosmin, face muci. Cosmin secretă aproximativ un litru și jumătate de secreții nazale și îi înghite. Vreau să atingem mucii ca să simțim ce ne transmit. Ei ne spun lucruri despre noi. Aceste secreții nazale conțin apă, proteine, puțini anticorpi și sare, sunt buni. ”, spune Mihail Pautov la Medicool.

„Mucii sunt hrănitori. Ce ai mâncat azi? Niște muci că sunt hrănitori”, spune Eliza Natanticu.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x