Antena Căutare

MediCOOL, sezon 3, episod 5 din 24 septembrie 2022. Când ne face rău pâinea și cum ne afectează zahărul în exces

MediCOOL este primul show care pune sănătatea pe primul loc. Este o emisiune în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală pentru ca noi să avem o mai bună viziune despre cum putem avea grijă de sănătatea noastră.

MediCOOL, sezon 3, episod 5 din 24 septembrie 2022. Când ne face rău pâinea și cum ne afectează zahărul în exces Galerie
Pâinea este unul dintre alimentele care ne fac rău fără să știm | Antena 1

În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.

Mai exact, alături de gazda emisiunii, dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală), dr. Elena Popa (medic specialist Dermato-Venerologie şi Estetică Medicală), Carmen Brumă (autor programe de slăbit), începând din acest sezon, telespectatorii o vor putea urmări pe Urania Cremene, unul dintre cei mai apreciaţi experţi în parenting din România.

În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.

Subiectul principal atins astăzi, în emisiune, este pâinea. Alături de zahăr, pâinea este unul dintre inamicii corpului nostru mai ales dacă este consumată în cantități mari.

Citește și:MediCOOL, sezon 3, episod 4 din 17 septembrie 2022. Câtă sare este recomandat să consumăm și ce riscăm când exagerăm cu cantitatea

Medicool, sezon 3 episod 4. Cum ne afectează zahărul sănătatea, mai ales consumat pe stomacul gol, fără o pânză protectoare de fibre

Consumul în exces al pâinii, mai ales al celei albe, sau a pâinii cu foarte multe ingrediente, poate duce la boala celiacă iar asta ne afectează sănătatea într-un mod abrupt, crescând altfel intoleranța la gluten.

Pe scurt, ceea ce trebuie reținut este că, atunci când cumpărăm pâine, ideal ar fi să ne uităm la ingrediente. Cu cât are cât mai puține ingrediente, de exemplu apă, sare, drojdie și cu cât timpul de dospire este mai lung, cu atât pîinea este mai bună pentru consum. Potrivit specialiștilor, este ideal să consumăm pâine cu maia.

Un alt aspect la care trebuie să fim atenți este zahărul. De reținut este faptul că și pâinea conține zahăr. O atenție deosebită trebuie acordată sucurilor acidulate care, în lipsa unei pânze de protecție, cum ar fi o salată care conține fibre, acționează violent asupra organismului.

Citește și:Medicool sezonul 3, 17 septembrie 2022. Diferența dintre deodorant și antiperspirant

De altfel, zahărul nu are o influență uneori gravă doar asupra sângelui. El, în exces, afectează și pielea. Elena Popa, invitata emisunii explică, în clipul d emai jos cum și în ce fel ne distrugem pielea, fără să știm că zahărul este unul dintre inamicii principali.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x