Antena Căutare

MediCOOL sezonul 7, 19 octombrie 2024. Care sunt șansele să rămâi însărcinată dacă ai intrat la menopauză

În a șasea ediție a sezonului 7 MediCOOL, medicul Mihail Pautov și invitații lui au vorbit despre menopauză și semnele ei. Iată care sunt șansele să rămâi însărcinată în această etapă a vieții!

Galerie
MediCOOL sezonul 7, 19 octombrie 2024. Care sunt șansele să rămâi însărcinată dacă ai intrat la menopauză | Antena 1

În a șasea ediție de la MediCOOL, sezonul 7, din 19 octombrie 2024, medicul Mihail Pautov a vorbit despre menopauză. Alături de invitații săi, el a explicat cum se manifestă aceasta în corpul unei femei, dar și care sunt simptomele care pot ajunge să afecteze capacitatea de a duce o viața normală.

„Menopauza nu este o afecțiune. Este ceva absolut normal, absolut natural și ceva cu care o să aibă de-a face sau are deja de-a face orice femeie. Problema este că felul în care multe femei intră în menopauză este foarte zgomotos și acest zgomot pe care perimenopauza îl dă poate fi mult ameliorat. Mesajul nostru de astăzi, pe parcursul emisiunii, o să fie mereu următorul: că nu merită să suferi. Medicina are soluții pentru tot ce o să vedeți că o să se întâmple într-o menopauză”, a transmis medicul Mihail Pautov la începutul ediției MediCOOL din 19 octombrie 2024.

Citește și: MediCOOL sezonul 7, 21 septembrie 2024. În ce constă terapia cu bere și ce beneficii aduce asupra organismului

MediCOOL sezonul 7, 19 octombrie 2024. Medicul Carmen Ianoitescu, despre șansele de a rămâne însărcinată la menopauză

Unul dintre subiectele abordate de către medicul Mihail Pautov în ediția din 19 octombrie 2024 a fost cel legat de sarcina în menopauză. Alături de invitatul său, medicul ginocolog, Carmen Ianoitescu, a explicat dacă femeile mai pot rămâne însărcinate odată ce au intrat la menopauză.

„Da, putem obține o sarcină, chiar dacă cilcurile menstruale au încetat să mai apară de un an, doi sau poate chiar mai mult. În general, menopauza apare în jurul vârstei de 50-52 de ani. De obicei, la această vârstă, pacientele nu-și mai doresc o sarcină și nici nu este recomandat să efectuăm proceduri ca să obținem o sarcină după 50 de ani. Însă, un procent cam de 1% dintre femei intră la menopauză la vârsta de 40 de ani sau poate chiar puțin înainte. Și mai există un procent mai mic, de 0,1%, care intră la menopauză la vârsta de 30 de ani. Aceste femei sunt tinere și își doresc și ele o familie, copii și pe lângă adopție, poate își doresc copilul lor. Și atunci, pot apela la proceduri de fertilizare in vitro, însă cu ovocite donate”, a explicat medicul ginecolog în ediția MediCOOL din 19 octombrie 2024.

Întrebată care este procentul de sarcini reușite în momentul în care faci fertilizare in vitro (FIV) la o pacientă aflată la menopauză, medicul ginecolog a oferit următorul răspuns:

„Rata de succes este bună, pentru că ovocitele provin de la femei tinere, între 18-25 de ani, care poate au mai avut o sarcină sau două, undeva la 75-85%. Este o rată de succes foarte mare. Desigur, aceasta poate varia în funcție de calitatea spermei partenerului, în funcție de anatomia pacientei, de când timp a fost la menopauză”, a spus Carmen Ianoitescu.

Medicul ginecolog invitat a mai precizat că există și o vârstă limită până la care ar putea să îi recomande unei paciente să apeleze la fertilizarea in vitro pentru a obține o sarcină.

„Recomandăm ca ultima procedură să fie efectuată în jurul vârstei de 40 de ani, pentru că dacă există implantare și va exista o sarcină, pacienta să nască până la 50 de ani. În România nu există o legislație clară care stabilește acest lucru, însă cam acestea ar fi direcțiile Uniunii Europene”, a mai explicat Carmen Ianoitescu în a șasea ediție de la MediCOOL din 19 octombrie 2024.

Citește și: MediCOOL sezonul 7, 12 octombrie 2024. Tot ce trebuie să știi despre incontinența urinară. Care sunt cele mai cunoscute mituri

MediCOOL a ajuns la al șaptelea sezon. Emisiunea de vede sâmbăta de la 12:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY

Cel de-al șaptelea sezon MediCOOL va putea fi urmărit în această toamnă, pe Antena 1, începând din 14 septembrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 12:00.

Dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală) şi Carmen Brumă (masterand nutriţie) revin pe micile ecrane și aduc medicina mai aproape de telespectatori, pentru că sănătatea nu înseamnă doar tratament, ci și prevenție, și începe încă de acasă.

Cele mai noi experimente, dar și subiecte tabu, explicate pe înţelesul tuturor, vor fi dezbătute alături de invitaţii emisiunii, într-un decor cu totul nou.

Împreună cu experți de top din diverse domenii, MediCOOL oferă informații și soluții accesibile, ușor de aplicat în viața de zi cu zi, astfel că telespectatorii vor afla informații utile despre alimentație, sport, igienă, dar și despre prevenirea afecțiunilor comune, prin metode simple și eficiente.

„Avem un sezon nou, un platou nou și un vibe mult mai bun! În primul rând, oriunde merg, am nevoie și visez la un birou - acolo îmi întind studiile, citesc și mă simt ca la mine în cabinet; iar ăsta este noul platou - se deschide central, cu biroul meu și ador treaba asta. În cel de-al doilea rând, ne-am concentrat pe fix ce ne interesează pe noi, și anume, pe viața de zi cu zi, ce mâncăm, ce ulei folosim, ce carne gătim, ce este mai bun pentru noi?

Și sper ca oamenilor să le placă asta – să audă lucruri relevante pentru ei, pentru alegerile lor din viața de zi cu zi. Cât despre mine, abia aștept să începem, pentru că, sincer, nu am așteptat niciun sezon așa cum îl aștept pe acesta”, dezvăluie gazda emisiunii, Dr. Mihail Pautov.

La rândul ei, Carmen Brumă mărturisește: „Sezonul 7 MediCOOL a fost o provocare pentru mine, dar și pentru restul echipei”.

MediCOOL revine cu un nou sezon plin de informații utile și sfaturi practice pentru sănătate, ce contribuie la prevenirea și la tratația diverselor afecțiuni, dar informații despre nutriție, sport și o stare generală de bine.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 17 octombrie 2024. Ana Maria și Andrei au câștigat 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 17 octombrie 2024. Ana Maria și Andrei au câștigat 3.500 de lei Joi, 17.10.2024, 18:58
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x