Prognoza Meteo, 30 septembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza Meteo, 30 septembrie 2020. Frumoasa vecină de la Neatza cu Răzvan şi Dani, Ramona Olaru, prezintă cum va fi vremea.

Prognoza Meteo, 30 septembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Astăzi, vremea s-a mai liniștit și temperaturile se vor apropia de normalul perioadei în cea mai mare parte a țării. Valori mai ridicate sunt posibile în sudul extrem al Olteniei, Munteniei și Nordul Dobrogei, dar în zonele montane ne oprim la maxime de 10-12 grade celsius.

Mergem în partea de N-V a țării, mai exact în Maramureș unde ne așteaptă o zi ploioasă, temperaturile vor ajunge până la 13 grade Celsius în Sighetu Marmației și 15 grade în Satu Mare.

La fel și în Crișana, temperaturile sunt în scădere astăzi, pe lângă precipitații vom avea intensificări ale vântului. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 15 grade în Oradea și 17 grade în Arad.

Bănățenii au parte de o zi mohorâtă și cer noros cu ploi pe întregul teritoriu. Maximele zilei de azi se vor încadra 16 grade în Reșița și 18 grade în Timișoara.

La fel și în Oltenia, toamna își face simțită, aici vom avea averse, intensificări ale vântului și înnorări! Maximele termice de astăzi vor fi cuprinse între 19 de grade în Târgu-Jiu și 20 de grade în Craiova.

Cea mai mare parte a teritoriului Transilvaniei vântul va avea unele intensificări, iar temperaturile nu vor depăși astăzi 12 grade în Miercurea Ciuc și 16 grade în Deva.

Pentru Moldova, meteorologii anunță ploi abundente, intensificări ale vântului și o scădere accentuată a temperaturilor. Vom avea astăzi doar 16 grade în Suceava ți 21 de grade în Focșani.

Nici în Dobrogea nu vom scăpa de precipitații sau de vânt, dar acestea vor fi ceva mai salbe în intensitate, vom avea parte și e soare. Valorile termice de astăzi vor urca până la 20 de grade în Sulina și 22 de grade în Cernavodă.

În Muntenia cerul va fi acoperit de nori, ploile vor fi nelipsite, iar vântul va avea unele intensificări, sunt așteptate și precipitații în cea mai mare parte a regiunii. Maximele termice de astăzi vor fi cuprinse între 19 de grade în Pitești și Târgoviște și 23 de grade în Călărași.

În București, astăzi, se vor înregistra 20 de grade Celsius, mâine 19 de garde Celsius și poimâine, temperaturile sunt în scădere, se anunță 26 de garde Celsius și ploi.

Ultimele știri