Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Adela

Coaste în vacanță, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține porumb, usturoi, dulceață de caise, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Coaste în vacanță".

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat care conține porumb, usturoi, dulceață de caise, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Coaste în vacanță".

Coaste în vacanță, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani - Ingrediente:


  • coaste de porc
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • porumb de lapte
  • Pentru sos:
  • pastă de roșii
  • 1 cățel de usturoi
  • pastă de ardei iute
  • ienibahar
  • dulceață de caise
  • cepșoară
  • muștar
  • castraveciori
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • zahăr

Coaste în vacanță, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani - Preparare

Coastele de porc condimentate cu sare și piper se prepară la cuptor până se rumenesc bine.

Porumbul se coace la cuptor, sau se fierbe, după preferințe.

Cel mai important la acest preparat este sosul care va înnobila gustul coastelor.

Deci, pentru sos, se pune la foc o tigaie cu puțin ulei de măsline se adaugă pasta de roșii cu puțină sare, piper și puțin zahăr. Se lasă să fiarbă puțin, se adaugă o ceașcă de apă, apoi ienibaharul, usturoiul răzuit, pasta de ardei, sau un ardei iute și dulceața.

Se lasă să fiarbă până se împrietenesc toate gusturile, aproximativ 5-6 minute, apoi se stinge focul și se trece sosul prin sită. Se lasă să se răcească, se adaugă muștarul și castraveciorii tocați mărunt.

Coastele de porc se servesc glazurate cu acest sos, alături de porumbul dulce, fiert, sau copt.

Spor și poftă bună!

Video