Plină de gust și vitamine, o astfel de salată poate fi servită la orice masă din zi.
Ingrediente pentru Rețeta Salată din fructe de toamnă cu legume și brânzeturi:
- 1 dovleac plăcintar
- 5-6 pere Santa Maria
- 250 g roșii cherry
- 250 g mixt de salată verde
- 2 struguri albi
- 2 struguri negri
- 150 g brânză cedar
- 150 g cașcaval afumat
- 50 g semințe de dovleac
- zahăr brun
- scorțișoară
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- zeamă de portocală
- ulei de măsline
Mod de preparare pentru Rețeta Salată din fructe de toamnă cu legume și brânzeturi
Se taie dovleacul plăcintar în cuburi, care se așază într-o tavă, pe hârtie de copt, se presară cu zahăr și se coc pentru 20 de minute la cuptor, la 180 de grade. Și perele se coc la cuptor pentru puțin timp, doar până se rumenesc ușor.
Semințele de dovleac se așază pe hârtie de copt, se presară cu sare și scorțișoară și se coc la cuptor pentru 10 minute, cu ventilație dacă se poate.
Citește și: Salată de toamnă cu fructe și andive. Rețetă de salată asortată plină de savoare și vitamine
Brânzeturile se taie în cuburi aproximativ egale cu cele de dovleac, iar boabele de struguri se desfac de pe ciorchini și se clătesc.
Pentru dressing se amestecă zeamă de portocală, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare, zahăr brun, toate după gust.
Într-o salatieră se amestecă toate ingredientele de mai sus și se stropesc din belșug cu deliciosul dressing dulce-acrișor cu gust de citrice.
Citește și: Rețetă de salată caldă cu legume coapte la cuptor și sos de iaurt cu brânză
Foarte simplu de preparat minunata salată din fructe de toamnă cu legume și brânzeturi, ne poate colora zilele reci de toamnă și răsfăța papilele gustative!
Spor și poftă bună!
Cartofi dulci umpluți cu sfeclă roșie și rasol de vită... Piept de rață pofticios, reţeta lui Vlăduţ de la Neatza cu Răzvan şi Dani...