Căutare Live

Astăzi este Ziua Jandarmeriei Române! Exerciţii de autoapărare, dresaj şi intervenţie antitero. Caii, alături de jandarmi, au făcut spectacol în Parcul Carol din Capitală

Astăzi se împlinesc 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, de către Grigore Alexandru Ghica. În cinstea aniversării, a avut loc o paradă cu exerciţii de autoapărare, dresaj şi intervenţie antitero. Caii, alături de jandarmi, au făcut spectacol în Parcul Carol din Capitală.

Astăzi se împlinesc 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, de către Grigore Alexandru Ghica. În cinstea aniversării, a avut loc o paradă cu exerciţii de autoapărare, dresaj şi intervenţie antitero. Caii, alături de jandarmi, au făcut spectacol în Parcul Carol din Capitală.

La 3 aprilie 1850, Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei (1849-1853), a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a jandarmeriei: ,,Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi'', potrivit site-ului oficial al Jandarmeriei Române, http://www.jandarmeriaromana.ro/.

Regimentul de jandarmi din Moldova se împărţea în două subdiviziuni, fiecare având în zona de responsabilitate câte şase ţinuturi (judeţe). La fiecare ţinut, era repartizată câte o companie de jandarmi, la care se adăuga câte o companie la Isprăvnicia Iaşului şi la Poliţia Capitalei (Iaşi). Rezulta, astfel, un total de 14 companii de jandarmi, cu un efectiv total de 1.433 jandarmi călări şi pedeştri.

Prețuri de Paște: ouăle se ieftinesc în perioada sărbătorilor... Dr. Alban, artistul care a făcut istorie pe ringurile de dans, în anii '90, a venit în platoul de la Neatza! Show de zil...
Ultimele știri