Antena Căutare

Vești proaste pentru românii cu mașini! Benzina și motorina se scumpesc din nou, a treia oară de la începutul anului

Luna martie aduce vești proaste pentru români, întrucât prețurile la benzină și motorină vor fi majorate, conform ultimelor previziuni făcute de analiști. 

Luna martie aduce vești proaste pentru români, întrucât prețurile la benzină și motorină vor fi majorate, conform ultimelor previziuni făcute de analiști.

Românii plătesc pentru un litru de benzină 5,257 lei, însă în curând vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru combustibil, întrucât prețul barilului de petrol a crescut.

”Prețul la benzină e influențat de cel puțin trei factori, între care taxare, care e inclus în prețul benzinei, prețul extern al barilului, care depinde de creșterea economiei, iar cel de-al treilea este înmatricularea a unor vehicule noi. E posibil acest lucru, pentru că avem foarte multe rable, multe mașini din vest, la 2-3000 de euro.”, a spus Adrian Bența, consultant economic.

Întrebat când va crește concret prețul la benzină, acesta a declarat că nu va fi o creștere bruscă.

”Nu cred că vor fi schimbări bruște, de pe o zi pe alta, ci vom avea o creștere constantă, pe o perioadă îndelungată.”, a mai precizat acesta.

Benzina costă în România, în medie, 1, 108 euro pe litru, ce depășește tarifele din multe țări din Europa, precum Letonia, Polonia, Lituania și chiar Bulgaria.

Campania „Sarut mâna, mamă!” revine, la Neatza! Înscrie-te și transmite-i mamei tale, în direct, toate gândurile tale... Cântăreața Maria Radu, implicată în accident rutier în drum spre ”Neatza”: ”A fost ireal. S-a întâmplat în pasaj, la Obo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x