Antena Căutare

Adevărul despre înălțimea copiilor! Cum poate fi stimulată creșterea și care este capcana în care cad mulți părinți

Înălțimea oamenilor este influențată genetic, dar există mici trucuri prin care copiii pot fi ajutați să crească ceva mai mult. Părinții riscă să cadă într-o capcană încercând să își ajute micuții să se dezvolte.

Înălțimea oamenilor este influențată genetic, dar există mici trucuri prin care copiii pot fi ajutați să crească ceva mai mult. Părinții riscă să cadă într-o capcană încercând să își ajute micuții să se dezvolte.

„La media aritmetică a înălțimii celor doi părinți, în cazul fetelor se scad 7,5 cm, în cazul baieților se adaugă 7,5 cm. E o formulă simplă ce estimează ținta genetică”, a explicat doctorul Carmen Barbu.

„În acest cadru, dacă copilul are orice boală sistemică, dacă are carențe nutriționale – deci o alimentație nu foarte corectă, el nu își va atinge această țintă genetică”, a adăugat mediucl.

Creșterea copilului este stimulată de un mediu de viață sănătos, afecțiune în familie, o nutriție adecvată care să conțină proteine, exercițiu fizic, dar în limitele toleranței, precum și somn.

Între sporturile ce ajută copiii să crească se numără înotul și bachetul.

Totuși, potrivit cercetătorilor, oamenii ar fi din ce în ce mai înalți. În secolul nostru, bărbații sunt mai înalți cu 11 centimetri, iar femeile cu 10 centimetri decât erau în secolul al XIX-lea. În prezent, bărbații măsoară în media 1,76 centimetri înălțime, iar femeile 1,64 metri înălțime.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din cel mai iubit matinal, „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Ligia, fostă concurentă „X Factor”, a lansat o nouă melodie, „Serenade”, alături de Matteo! Este o invitație la dans! Vi... Foști jucători, amintiri din ziua în care Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni. „Le-am stricat petrecer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x