Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00iUmor

De ce apar migrenele și ce trebuie să faci ca să scapi de ele! Explicațiile unui medic neurolog

Organizația Mondială a Sănătății estimează că un om din șapte suferă de migrene. Un medic neurolog a explicat, miercuri, la „Neatza cu Răzvan și Dani”, de ce apar migrenele și ce trebuie să faci ca să scapi de ele.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că un om din șapte suferă de migrene. Un medic neurolog a explicat, miercuri, la „Neatza cu Răzvan și Dani”, de ce apar migrenele și ce trebuie să faci ca să scapi de ele.

Durerile la migrenă sunt, de obicei, la nivelul unei jumătăți de față sau la nivelul orbitei, sunt crescendo, pulsatile. Acestea durează între câteva ore până la cel mult 72 de ore, potrivit medicului neurolog Dan Mitrea.

„Migrenele pot fi declanșate de activități fizice, de anumite mirosuri sau gusturi ori de o încărcătură de stress, în timpul unei perioade mai agglomerate, dar și de anumite zgomote sau lumină”, a spus medicul.

Și copiii pot suferi de migrene, mai ales dacă există o predispoziție în familie. Astfel de dureri pot apărea încă de la opt sau nouă ani.

Un pacient cu dureri de cap ar trebui să meargă la un consult neurologic, pentru a afla care este cauza. Îi pot fi recomandate investigații suplimentare, cum ar fi un RMN.

Dacă migrenele sunt episodice, tratamentul este relativ simplu, cu analgezice simple sau alte medicamente.

Pentru a scăpa de durerea de cap, medicul le recomandă pacienților să evite factorii predispozanți, să stea într-un loc liniștit, fără lumină foarte puternică și să se odihnească.

Urmăriți clipul de mai sus din cel mai iubit matinal, „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum!