Live acumObservator 23
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Ce desert ne recomandă Vlăduț să preparăm pentru a-i răsfăța pe cei dragi de mărțișor? O rețetă de gogoși cu lingura, foarte aromate și frumos decorate.

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit, ca de sfârși de săptămână,o rețetă de desert mult apreciată de toți gurmanzii, rețetă pe care a denumit-o "Mărțișoare dulci".

Gogoși cu lingura, foarte aromate și frumos decorate

Este o rețetă de gogoși cu iaurt în aluat, celebrele gogoși cu lingura, dar foarte aromate și frumos decorate, în spiritul mărțișorului și al începutului de primăvară.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Mărțișoare dulci:


  • Pentru aluat:
  • 600 gr iaurt cu 3,5%
  • 400 gr făină
  • 1 praf de copt
  • 3 ouă
  • coaja de la 2 lămâi
  • 2-3 lingurițe apă de trandafiri
  • 100 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • sos caramel pentru servit
  • Decor:
  • zahăr pudră
  • colorant roșu

Mod de preparare pentru rețeta Mărțișoare dulci

Pentru aluat de gogoși cu lingura, mixăm ouăle cu zahărul până devin spumoase, adăugăm iaurtul și apa de trandafiri și omogenizăm compoziția. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt, coaja rasă de lămâie, din nou omogenizăm compoziția și o lăsăm la odihnit 15 minute.

Apoi, cu o lingură scufundăm din aluat în ulei încins și formăm gogoșile care se rumenesc frumos pe toate părțile și se ridică la suprafață, atunci când sunt coapte.

Pentru a îmita culorile mărțișorului, amestecăm zahătrul pudră cu puțin colorant roși și decorăm gogoșile cu acest amestec.

Sunt delicioase, aromate și de nerefuzat!