Antena Căutare

Cei mai tari aventurieri au venit la "Neatza". Primii oameni din lume care au reuşit să ajungă pe vârful Saldim sunt români: "De pe la 3.500 de metri începi să te simţi rău. E o luptă continuă cu tine"

Zsolt Torok şi Vlad Căpuşan sunt primii oameni din lume care au reuşit să ajungă pe vârful Saldim din Himalaya

Zsolt Torok şi Vlad Căpuşan sunt primii oameni din lume care au reuşit să ajungă pe vârful Saldim din Himalaya

Vlad Căpuşan şi Zsolt Torok au dus tricolorul acolo unde n-a mai ajuns nimeni până acum. Zona este foarte periculoasă, izolată, hărţi cu trasee sunt puţine şi cel mai adesea greşite.

Ai noştri au avut nevoie de trei săptămâni, dar s-au întors în ţara învingători. Acum, ruta pe care au urcat se numeşte "Romanian Flame", adică Flacăra Românească.

Unul dintre ai a venit astăzi la "Neatza", unde a povestit totul despre această aventură nebuna.

"Noi suntem pozitivi mereu, ne pregătim intens, aşa că sperăm lmereu sa fie bine. Noi ne-am poticnit aproape de vârf, undeva pe la 5.800 de metri, aveam un perete vertical de vreo 300 de metri. În cele din urmă am reuşit, în ciuda lipsei de oxigen. Începe să te doară capul de pe la vreo 3.500 de metri, te simţi rău, oboseşti mai repede, ameţeşti. Important e să urci treptat", a povestit Zsolt Torok.

Totul "a îngheţat" la Neatza! Un nou moment "manechin challenge", în platoul matinalului... Vremea îşi continuă procesul de răcire! Temperaturi mult mai scăzute decât în mod normal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x