Antena Căutare

Avram Iancu al zilelor noastre, bibliotecar din Petroșani, a înotat 680 de kilometri: "Am petrecut 50 de zile în apă!"

Bibliotecarul Avram Iancu, din Hunedoara, a reuşit să ajungă la Istanbul, în Turcia, după ce a parcurs înot, pornind din Sulina, cei 680 de kilometri.

Bibliotecarul Avram Iancu, din Hunedoara, a reuşit să ajungă la Istanbul, în Turcia, după ce a parcurs înot, pornind din Sulina, cei 680 de kilometri.

Avram Iancu a încheiat cu succes cursa de înot de 680 km între Sulina şi Istanbul, iar odată revenit în țară, toți ochii au fost pe el și pe reușita-record pe care a înregistrat-o.

Invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", omul a povestit ce l-a determinat să accepte această provocare, dar si dificultățile întâmpinate pe traseul de 680 de kilometri, de la meduze, hipotermie, febră musculară, cârcei, până la valuri de doi metri. A fost adesea tentat să abandoneze, însă nu s-a lasat. A mărturisit chiar că această victorie este modul său de sărbători Centenarul.

Cine este Avram Iancu al zilelor noastre, bibliotecarul din Petroșani

Avram Iancu, bibliotecar în Petroşani, a parcurs pe Marea Neagră traseul de 680 km dintre Sulina şi Istanbul în 60 de zile, din care 50 de zile le-a petrecut efectiv în apă, înotând cu viteze ce au variat între 13,8 km/oră şi 15 km/oră, la o temperatură a apei de 15-16 grade Celsius.

"A fost greu, uneori mă gândeam chiar să abandonez. Am avut probleme cu meduzele, care mi-au provocat iritaţii teribile pe piele, cu hipotermia generată de temperatura scăzută a apei mării, cam de 15-16 grade Celsius, febra musculară, cârceii produşi de frig şi, ce a fost mai rău, furtunile şi valurile mari de peste doi metri, care mi-au întrerupt parcursul timp de zece zile. Făceam câte 4-5 escale zilnic iar somnul mi-l făceam la ţărm, în cort, şi în rare ocazii am putut să dorm la câte un motel", a declarat Avram Iancu, la conferința de presă susținută la Constanța, imediat după revenirea în țară.

Avram Iancu, bibliotecarul, și-a închinat victoria Centenarului: "E felul meu de a sărbători!"

"În acest an unic, în care sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, acesta a fost felul meu de a sărbători Centenarul. Totodată, am dorit să transmit faptul că în lume există valori care transcend chiar şi moartea iar România are valori, pentru că fiinţa ei este milenară", a încheiat Avram Iancu.

Bună dimineața, Sănătate! Un român din doi este supraponderal. Sfaturi de aur pentru o alimentație sănătoasă... Ucenica Jessica, meci de box cu Dani Oțil: - "Hai să te învăț să te protejezi!" - "Știu deja, dragă, am 3...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x