Live acumObservator Sport
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Președintele Colegiului Farmaciștilor, apel de maximă importanță pentru români, în lupta cu COVID-19! „Este o mare greșeală! NU faceți asta!” – VIDEO

Președintele Colegiului Farmaciștilor din România, profesor doctor Dumitru Lupuleasa, a făcut un apel la români, subliniind o greșeală pe care o fac mulți, riscând consecințe grave, în timpul pandemiei de coronavirus.

„S-a constatat că în momentul în care a apărut o schemă de tratament și la formele ușoare și medii apare medicamentul paracetamol, a crescut consumul acestui medicament, cu atât mai mult cu cât el se eliberează fără prescripție medicală.

CEA MAI BUNĂ VESTE DESPRE CORONAVIRUS

Sesizând această creștere, peste necesarul obișnuit, am făcut un apel la responsabilitate, în sensul că am transmis o recomandare către colegii noștri și către publicul larg de a nu încerca să strice fluxul normal de aprovizionare și să nu își facă un mic depozit de medicamente, peste necesar.

Credem că este important să fim solidari și să lăsăm medicamentul la nivelul farmaciei și cel care are nevoie să meargă și să-l poată găsi oricând.

Am recomandat colegilor să nu elibereze mai mult de unul-două flacoane ce sunt necesare pentru o perioadă de timp”, a spus președintele Colegiului Farmaciștilor din România.

Distribuitorii și producătorii au dat asigurări că au stocuri, pentru o perioadă de timp, dar este important ca românii să lase medicamentele în farmacii, să nu le cumpere, atunci când nu au nevoie de ele.

„Am vorbit și cu distribuitorii și producătorii români de medicamente, pentru a vedea dacă există pericolul ca la un moment dat să intrăm într-o lipsă a acestui medicament. Colegii îmi spun în mod obișnuit că au stocuri, dar nu foarte mari, pe 10 zile până la o lună.

La fel, colegii din distribuție ne-au asigurat că există stocuri, dar că și ei au sesizat o creștere a solicitării pentru anumite medicamente și pentru paracetamol.

Producătorii de medicamente ne spun că au și în stoc, medicament gata de eliberat, și materie primă ce să asigure producția pe o anumită perioadă de timp.

De aceea am considerat că este normal, etic, moral, să facem recomandarea de a nu vă face stocuri excesive”, a mai spus președintele Colegiului Farmaciștilor din România.

Urmăriți clipul de mai sus din cel mai iubit matinal, „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum! 

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro