Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și dani este un izvor nesecat de inspirații culinare, iar azi a preparat o spectaculoasă rețetă de Coroniță din coaste de porc cu legume și sos fructat.
Combinația de ingrediente este demențială, iar preparatul final arată într-un fel în care numai Vlăduț reușește să-l prezinte. Urmăriți mai jos ce ingrediente a folosit Vlăduț și cum a preparat minunata rețetă, poate vă încumetați s-o încercați și voi.
Citește și: Coaste de porc cu garnitură de cartofi la cuptor
Coroniță din coaste de porc cu legume și sos fructat - Ingrediente
Pentru friptură:
- 2 buc. coaste de porc
- sare și piper
- 2 căpățâni de usturoi
- ulei de măsline
- scobitori
Pentru garnitură:
- cartofi noi
- sparanghel verde
- baby spanac
- roșii
- castraveți
- unt
- zeamă de lămâie
- sare și piper
- zahăr brun
Pentru sos:
- 1 fruct mango
- 1 lingură de miere
- 2 linguri de muștar
- 1 lingură ulei de măsline
Coroniță din coaste de porc cu legume și sos fructat - Mod de preparare
Mai întâi se spală bine cartofii noi și se fierb doar atât cât să se pătrundă ușor, apoi se vor da la cuptor împreună cu coastele de porc. Cu ajutorul unei pensule de bucătărie se ung coastele de porc cu ulei de măsline și se presară cu sare și piper.
Citește și: Coaste de porc la cuptor glazurate cu dulceață de măceșe și garnitură de cartofi copți
Coastele de porc se așază în tava de cuptor sub formă de coronițe și se prind la capete cu scobitori. În tavă se adaugă puțin ulei și foarte puțină apă. În interiorul coronițelor de coaste se introduce câte o căpățână de usturoi, întreagă, nedecojită, doar tăiat un mic căpăcel de la capăt, pentru a se degaja mai ușor aroma. De jur împrejurul coronițelor din coaste de porc se așază cartofii noi și se dă tava la cuptor, la temperatură medie, până se rumenesc bine coastele.
Sparanghelul verde se curăță de partea lemnoasă și se blanșează în apă cu sare, unt și zeamă de lămâie. Se adaugă și puțin zahăr brun. Baby morcovii se blanșează în apă cu sare, apoi se trag ușor în unt cu puțin zahăr brun.
Citește și: Coaste de porc afumate, cu paste în sos de roșii și legume asortate- Reţeta lui Vlăduţ
Pentru sosul fructat cu care se vor servi coastele de porc și garnitura de legume, se curăță mango și se transformă în piure. Apoi se amestecă cu muștar și miere, dar și puțin ulei de măsline. Se asezonează deliciosul sos fructat cu sare și piper după gust.
Toate aceste preparate se servesc împreună cu delicioasele coaste de porc rumene și aromate. Se mai pregătește și o salată simplă din roșii cu castraveți și masa este chiar completă și perfectă.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de coroniță din coaste de porc cu legume și sos fructat, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, nu ezitați să accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal „Neatza cu Răzvan și Dani”.